La sobirania alimentària i la salut mental del jovent arran de la pandèmia, eixos de treball del nou Consell de Joves 12-17

L'òrgan participatiu del jovent de Sant Cugat s'ha constituït aquest dilluns


  • Comparteix:

Foto de família dels integrants del Consell de Joves 12-17 / Foto: Localpres - Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família dels integrants del Consell de Joves 12-17 / Foto: Localpres - Ajuntament de Sant Cugat

El nou Consell de Joves 12-17 s'ha constituït aquest dilluns amb un objectiu doble: reflexionar sobre la sobirania alimentària i posar sobre la taula com millorar la salut mental del jovent arran de la pandèmia. Són els dos encàrrecs que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha traslladat a aquest òrgan participatiu, que s'ha pogut trobar presencialment a la sala de plens de l'ajuntament. En aquesta ocasió, aquest espai incorpora entitats, més enllà de centres educatius. Ingla presideix aquest espai, amb els regidors de Joventut Marco Simarro i Alba Gordó com a vicepresidents i també amb els alumnes Jaume Medina (Àgora) i Claudia Marí (Europa) ocupant les vicepresidències tercera i quarta.

Ingla ha assenyalat que el treball sobre els models de consum d'aliments està directament relacionat amb l'emergència climàtica. "Investigueu sobre el que mengem, si es processa de manera sostenible", ha demanat l'alcaldessa, que també ha instat el jovent a traslladar les troballes als seus entorns.

L'any passat el consell de joves va determinar que el benestar emocional del jovent s'ha vist afectat per la pandèmia. Ara, des de l'Ajuntament plantegen a l'ens participatiu que busqui maneres per millorar la salut mental col·lectiva d'aquest sector de la població.

Els vicepresidents Jaume Medina i Clàudia Marí han celebrat la posada en marxa d'aquest espai participatiu, des del qual confien que Sant Cugat "tingui en compte" el jovent perquè la ciutat sigui un espai on "tots ens hi sentim més feliços". En aquest sentit, Ingla ha refermat l'interès del govern en "escoltar" la gent jove, "un sector molt important en una ciutat que creix cada dia".

A la trobada també hi han assistit el portaveu del PSC i primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, la regidora socialista Pilar Gorina, la regidora d'ERC-MES Esther Madrona, el regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès i el regidor de Cs Sergio Blázquez.




Mireia Ingla

Són reptes actuals que us interpel·len. Volem saber què penseu.

J. Medina / C. Marí

La tasca no és fàcil i pretenem aprendre molt. Estem molt contents de fer les trobades presencialment. / Volem transmetre les propostes al jovent i les propostes d'aquest a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.