Nou endarreriment en la construcció de l'escola La Mirada

El nou edifici no estarà a punt per a l'inici del curs 2023-2024 com estava previst


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Les obres del nou edifici de l'escola La Mirada pateixen un nou retard. La licitació dels treballs, prevista per finals d'aquest any, s'endarrereix, fet que comportarà que les obres s'enllesteixin amb retard i que el centre no estigui a punt per a l'inici del curs 2023-2024. Així ho asseguren des de l'AFA La Mirada, des d'on afegeixen que l'Ajuntament, en una reunió aquest dijous, ha assegurat que la construcció estarà enllestida el gener de 2024, quan es podria produir el trasllat. Segons l'AFA, l'Ajuntament atribueix l'endarreriment a 'una falta de personal'.

En declaracions a Cugat Mèdia, el secretari de l'AFA, Carles Mercader, considera que la demora és "una falta de respecte cap als infants, que porten en unes condicions inferiors a les que marca del departament". Lamenta que no disposin de menjador o biblioteca als mòduls actuals. "Una escola és un bé comú, un projecte transversal que afecta moltes famílies i que hauria de ser prioritari", apunta Mercader.

El membre de l'AFA avisa que "la comunitat educativa de La Mirada [tant famílies com personal docent] està molt descontenta" pel que fa a les condicions amb què es troben als mòduls: "Per una provisionalitat està bé, però si s'ha d'allargar a 10 anys potser ens ho hem de fer mirar", reflexiona.

Sobre la possibilitat que el trasllat dels mòduls al nou edifici tingui lloc enmig del curs escolar, Mercader no ho veu un problema, ja que la prioritat per a les famílies és que el centre estigui enllestit el més aviat possible. "Si cal que no fem festes de Nadal perquè els pares traslladem coses ho farem, perquè hi estem implicats", ha assenyalat.

Des de l'AFA també han explicat que per donar resposta al creixement de l'alumnat, l'Ajuntament té previst instal·lar nous mòduls a tocar de l'escola L'Olivera.

Dilluns hi ha prevista una nova reunió entre l'AFA, la direcció del centre i l'Ajuntament, en la qual també participarà l'alcaldessa, Mireia Ingla. Des del govern no faran declaracions fins que no se celebri aquesta trobada.

Endarreriments

La història de l'escola La Mirada està carregada d'endarreriments i contratemps. A banda d'aquest endarreriment lligat a la licitació de l'obra, també planeja l'ombra d'un contenciós administratiu presentat per Adenc i SOS Volpelleres i que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els col·lectius ecologistes volen evitar que la construcció es faci al parc del Bosc de Volpelleres.

La previsió inicial era que el nou edifici entrés en funcionament el curs 2019-2020, però des de llavors s'han produït diversos endarreriments que, almenys de moment, apunten que el nou espai no obrirà portes fins a principis de 2024. L'últim tràmit que s'ha fet públic ha estat l'aprovació aquest octubre per part del ple (amb vots a favors d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Cs i l'abstenció de Junts per Sant Cugat) del projecte d'obres definitiu per construir l'edifici de La Mirada, pressupostat en 8,4 milions d'euros.


Carles Mercader

És una falta de respecte cap als infants, que porten molts anys en unes condicions inferiors de les que marca el departament d'Educació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Recordar que el TSJC a admès la demanda presentada per SOS VOLLPELLERES , per tal d’aturar les obres.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 5/nov/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.