El 9è Concurs de Pessebres de l'Ateneu obre inscripcions de l'1 al 23 de desembre

L'entitat posa en marxa un taller gratuït per ensenyar als infants a fer pessebres


  • Comparteix:


Un dels pessebres del Concurs de l'any passat a Sant Cugat. Foto: Cugat Mèdia

Un dels pessebres del Concurs de l'any passat a Sant Cugat. Foto: Cugat Mèdia

L'Ateneu Santcugatenc organitza un any més el Concurs de Pessebres, que enguany celebra la seva novena edició. Les inscripcions al concurs són de l'1 al 23 de desembre i, com l'any passat, s'ha d'enviar una foto o un vídeo de la construcció per poder participar. S'hi podran presentar tota classe de pessebres, classificats en cinc categories: popular, artístic, innovador, infantil i de col·lectiu. Es tindrà en compte l'originalitat, l'elaboració i el valor artístic dels pessebres, que poden estar construïts amb qualsevol material, estil, tècnica i mides.


L'any 2013 l'Ateneu va recuperar el concurs de pessebres que històricament havia organitzat l'entitat, i des de llavors cada any ha anat creixent la participació fins a arribar als més de 30 pessebres inscrits dels últims anys.

L'acte d'entrega de premis tindrà lloc el dimecres 28 de desembre a les 19 h a l'Ateneu. Prèviament es farà el ja tradicional recorregut de finestra en finestra per veure els pesebres pels carrers, amb l'acompanyament musical de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat. La sortida es farà des de la plaça de Barcelona els dies 23 i 28 de desembre a les 18 h, i la participació serà oberta a tothom. Així doncs, enguany es recupera una activitat que l'any passat va quedar suspesa per la pandèmia.

A més, del 15 de desembre al 10 de gener l'Ateneu acollirà a les seves instal·lacions una mostra de pessebres, diorames i figures, fruit de la col·laboració amb l'Agrupació de Pessebristes de Sant Cugat i l'Agrupació de Pessebristes de Mataró.

A més, l'Ateneu Santcugatenc i l'Associació de Pessebristes de Sant Cugat organitzen un taller gratuït familiar per ensenyar als infants a fer pessebres. Aquesta activitat, dirigida a menors de 5 a 12 anys, es farà al pati de l'Ateneu els dissabtes 13 i 20 de novembre d'11 h a 13 h.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.