'Tenia un cotxe de fa vint anys i me l'he canviat': entren en vigor les sancions de la ZBE

Cugat Mèdia surt al carrer per copsar l'opinió dels conductors el primer dia que es poden sancionar els vehicles més contaminants


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de cotxes en circulació / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de cotxes en circulació / Foto: Cugat Mèdia

Aquest dimarts comencen les sancions de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat, després d'una moratòria de sis mesos. Per tant, els cotxes de gasolina matriculats abans de l'any 2000 i els de dièsel d'abans del 2006, no podran entrar a la ZBE els dies laborables entre les 7 h i les 20 h. Tampoc no podran fer-ho les motocicletes i ciclomotors d'abans del 2003. Les multes seran d'entre 100 i 500 euros. Cugat Mèdia ha parlat amb alguns usuaris per saber si n'estan al corrent, si els seus cotxes poden entrar i què en pensen de les sancions.

La majoria dels conductors no sabien que les sancions entraven amb vigor aquest 2 de novembre. "No ho sabia no, no he sentit res per la televisió ni res", ha manifestat un dels ciutadans. Tot i això, sí que n'hi havia que n'estaven al corrent. D'entre els enquestats, la majoria sí que sabia si el seu cotxe podia entrar o no a la ZBE: "el meu cotxe d'ara sí que pot entrar, en tenia un que tenia vint anys, però me l'he canviat per aquest que és nou", ha comentat un altre. També hi havia, però, alguns ciutadans que no ho havien comprovat encara.

Pel que fa a la seva opinió sobre les sancions en conjunt estava dividida entre els que pensaven que les sancions "estan bé" i els que creien que encara hi ha molts dubtes i punts a explicar. Entre els que no hi estan d'acord, una ciutadana ha explicat que és "terrible" perquè té un altre cotxe que no té l'etiqueta i en canvi, tot i ser un dièsel i més antic, emet menys emissions. "No ho entenc", ha conclòs.




Usuaris

Doncs no ho sabia no, no he sentit res ni per la televisió ni per la ràdio. // No ni idea. Tampoc ho sé.// No ho sé. // No, no ho sabia, però el meu és elèctric pel que zero emissions. // Avui comencen? Em sembla molt bé. El meu sí que pot entrar, tenia un que tenia vint anys, però l'he canviat per aquest que és nou. // No. Sí que pot entrar. Doncs malament perquè hi ha coses que encara no estan actualitzades. // No, no ho sabia. Segons l'etiqueta sí que pot entrar. Penso que està bé.

Usuaris

Sí. Home ho podríen tenir en compte o deixar una mica més de temps.// Sí. És terrible, molt malament, perquè tinc un altre cotxe que no té l'etiqueta i en canvi, tot i ser un dièsel i més antic, té menys emissions que aquest altre que sí que pot entrar que és gasolina, llavors no ho entenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.