La Parròquia del Monestir engega una recollida de fons per acabar i restaurar l'orgue de 1912

Un dels objectius de la millora de l'instrument és que es pugui tocar per fer-hi concerts


  • Comparteix:

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià vol restaurar i acabar l'orgue del Monestir, ja que expliquen que l'instrument necessita una 'restauració profunda' per aturar el seu deteriorament i que no deixi de funcionar. A més, es vol aprofitar per afegir-hi els 508 tubs que hi falten, perquè ara funciona només amb 506 i el projecte inicial comptava amb 1.014 tubs. El 1912 es va estrenar l'orgue sense poder acabar-lo perquè els fons recollits llavors dels feligresos no van ser suficients. La Parròquia calcula que el cost de la millora serà d'uns 156.000 euros, de manera que ha començat una campanya perquè qui ho vulgui pugui participar en aquest finançament a través de l'apadrinament d'un tub. Cada aportació, a partir de 60 euros, desgrava fiscalment i rebrà un diploma acreditatiu.

Mossèn Emili Marlés ha explicat que la renovació de l'orgue suposarà una millora de les celebracions parroquials, però que quan estigui acabat també es podrà utilitzar perquè es facin concerts al Monestir: "Aquest orgue sona molt a les eucaristies perquè és la tasca principal. Però ara per fer concerts és molt limitat. Aleshores, quan el tinguem complet, serà un orgue per poder fer concerts, sobretot de peces romàntiques perquè és un orgue romàntic".

L'última restauració que se'n va fer va ser l'any 2000, i la d'ara es vol tenir acabada per la Festa Major.


Mossèn Emili

Nosaltres, l'orgue, l'utilitzem molt perquè aquest orgue sona molt. Ho fem a les eucaristies perquè és la tasca principal. Però tenim un orgue ara que per fer concerts és molt limitat. Aleshores, quan el tinguem complet, serà un orgue per poder fer concerts sobretot de peces romàntiques, perquè és un orgue romàntic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.