El cementiri de Sant Cugat espera unes 9.000 visites per Tots Sants

A partir de dilluns, l'horari del cementiri s'amplia i passa de 9 h a 18 h tots els dies fins a l'1 de novembre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del cementiri de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del cementiri de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El cementiri de Sant Cugat espera rebre unes 9.000 visites aquestes setmanes amb motiu de Tots Sants. Per a la celebració, l'equipament gestionat per Àltima ha ampliat l'horari i estarà obert a partir d'aquest dilluns, i fins a l'1 de novembre, de 9 h a 18 h. Com cada any, també hi haurà servei de bus fins al cementiri els dies 23 i 30 d'octubre, i l'1 de novembre. El mateix dia de Tots Sants es farà una pregària al cementiri a les 11 hores.

Tot i no haver-hi restriccions d'aforament als cementiris, s'hi controlarà l'accés per assegurar les màximes garanties higièniques, de prevenció i de seguretat davant la Covid-19. L'ús de mascareta serà necessari quan no es pugui mantenir la distància mínima d’1,5 metres amb persones no convivents als exteriors i sempre en els espais tancats, com són les capelles i oficines. Des d'Àltima es recomana rentar-se les mans abans i després de l'ús d'elements com escales d'accés a nínxols o fonts. Tots els recintes mantindran la freqüència de neteja durant aquests dies i disposaran de punts de gel hidroalcohòlic.

Per fomentar la preservació de l'entorn i de la flor natural, així com reduir al màxim els residus plàstics, es recomana que les ofrenes als cementiris siguin de flors o plantes naturals. Així mateix, per evitar la proliferació del mosquit tigre, s'aconsella evitar l'ús de gerros on l'aigua pugui estancar-se.

Les oficines del cementiri també romandran obertes de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dies 23 i 30 d'octubre i 1 de novembre, en el mateix horari.

En homenatge als difunts, des del Cementiri Comarcal Roques Blanques, es preveu l'emissió d'una cerimònia divendres 29 d'octubre que estarà accessible en línia durant tot el mes de novembre. S'hi accedirà des de les pàgines web d'Àltima i de la de Roques Blanques.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.