Sant Cugat celebra la Setmana de la Transició Energètica per implicar la ciutadania contra el canvi climàtic

L'Ajuntament dedicarà una setmana per a cada un dels sis eixos de la declaració d'Emergència Climàtica de la ciutat


  • Comparteix:

Placa fotovoltaica a la taulada d'una casa a Sant Cugat /Foto:ACN

Placa fotovoltaica a la taulada d'una casa a Sant Cugat /Foto:ACN

Sant Cugat acollirà la Setmana de la Transició Energètica per 'implicar la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic'. En una nota de premsa, la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, assenyala que l'objectiu és 'donar la màxima informació i recursos per contribuir a una transformació social'. L'Ajuntament dedicarà una setmana temàtica per a cada un dels sis eixos de la declaració d'Emergència Climàtica de la ciutat. La primera setmana, del 25 d'octubre al 4 de novembre, recollirà actes com una xerrada sobre l'autoconsum solar tèrmic i fotovoltaic a les comunitats de veïns i la presentació de les novetats del nou projecte del bicibús de Sant Cugat. Posteriorment es farà un intercanvi d'experiències d'aquesta nova modalitat de transport escolar al Casal Torreblanca. Aquestes activitats s'han organitzat de la mà de les comissions de sostenibilitat i mobilitat de les AFA de Sant Cugat i les aportacions de la Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica.

Propostes


  • Dilluns 25 octubre, 18.30 h, Casa de Cultura: Xerrada 'Autoconsum solar tèrmic i fotovoltaic: l'aposta per les comunitats de veïns de les noves bonificacions fiscals pel 2022'. A càrrec de Marta Oliver, tècnica del servei de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat
  • Dijous 28 octubre, 18 h, Casal Torre Blanca: Xerrada-intercanvi d'experiències 'El bicibús a Sant Cugat: 3 experiències de revolta i d'il·lusió'. A càrrec de les AFA de les escoles Pi den Xandri, Collserola i La Mirada.
  • Divendres 29, 18 h, Casa de Cultura: Xerrada 'La fi de l'abundància: les implicacions de la crisi energètica que no es pot evitar i alternatives a construir''. A càrrec de Jordi Parés, membre del col·lectiu CMES.
  • Dimecres 3 novembre, 18.30 h, Espai ECO de les Planes: Xerrada 'Autoconsum solar tèrmic i fotovoltaic: l'aposta per les comunitats de veïns de les noves bonificacions fiscals pel 2022'. A càrrec de Marta Oliver, tècnica del servei de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat.
  • Dijous 4 de novembre, 18 h, sala de plens de l'Ajuntament: Explicació de la proposta de solució dels expedients de bonificació per instal·lació de fotovoltaica de 2017, 2018 I 2019. A càrrec de la comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó.

  • Les altres setmanes es dedicaran a la resta d'eixos de la declaració d'Emergència Climàtica: Canvi en el model de Mobilitat, Transició alimentària, Residu 0, Infraestructura verda i biodiversitat i Transició Cultural.

    La Setmana de la Transició Energètica coincideix amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.