La Lloba Llepasang, la nova bèstia dels Diables de Sant Cugat

La seva presentació serà aquest dissabte, a les 21 h, a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Pla detall de la nova bèstia, que es donarà a conèixer a la Festa de Tardor / Foto: Diables de Sant Cugat

Pla detall de la nova bèstia, que es donarà a conèixer a la Festa de Tardor / Foto: Diables de Sant Cugat

Els Diables de Sant Cugat tenen nova bèstia: la Lloba Llepasang. Igual que el Boc de Can Vernet, ha estat construïda per l'escultor Elies Álvarez, i dissenyada per Micu Resines, membre de la colla. La presentació serà aquest dissabte a les 21 h a la Plaça d'Octavià, emmarcada dins de la Festa de Tardor. També s'emetrà en directe pel seu canal de YouTube.

De l'espectacle, els diables només han volgut revelar que els padrins de la bèstia seran la Nèbula, la bèstia dels diables de Trinitat Vella; el Farfollot de Sagrada Família; el Drac Jussà d'Horta i el Ferafoc petit de Sant Quintí de Mediona; juntament amb el Boc de Can Vernet i els trabucaires de Sant Cugat.

Explica la llegenda que fa molts i molts d'anys, els llops a Collserola tenien gana i baixaven a la carnisseria del carrer Major a buscar aliment. La gent del poble ja no podia més i van decidir organitzar batudes per fer-los fora. En una d'aquestes, una lloba malferida va anar a l'infern a demanar ajuda.

La creació d'aquesta bèstia va ser una de les peticions que la colla jove va fer a la reunió que es va fer l'any passat pel 30è aniversari dels Diables. La Lloba Llepasang fa 1,20 metres d'alçada, 1,40 metres d'amplada i de fondària 2,10 metres. Té cinc punts de foc situats a la part davantera, i està feta amb poliestirè autoextingible, recoberta de fibra de vidre i resina epoxi, i pintada amb poliuretà. Només pesarà 14 quilos, cosa que la converteix en una bèstia molt lleugera i facilita que la pugui portar el jovent de la colla, a partir de 12 anys.

"Volíem que tothom pogués portar i gaudir de la Lloba", diu satisfet Bernat Herrero, un dels diables que s'encarregarà de portar la bèstia a partir d'ara. Herrero ja ha provat la figura i assegura que "és una sensació una mica estranya però molt divertida". A més, el jove diable afirma que en l'estrena de la bèstia aquest dissabte volen "implicar al màxim de seccions dins de la colla" i fer una "tornada en gran" després de molt de temps aturats.

Des de la colla apunten que aquesta nova bèstia no hagués estat possible sense la col·laboració de l'Agrupació del Bestiari, l'Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Agbar clients i el Col·legi CreaNova. També recalquen la implicació de tota la colla, especialment la dels joves, que s'han engrescat molt en aquest projecte.

Herrero diu que per fer la Lloba s'han inspirat en una història del segle XV que els hi va explicar l'historiador santcugatenc Domènec Miquel.


Bernat Herrero

La gràcia és que ( la bèstia) pesa només 14 kg i la pot portar tant un noi de 12 anys com un de 18. Volíem que tothom pogués portar-la i gaudir-la una mica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.