Jan Franquesa (bronze Mundial de Globus): 'Jo tornava tots els globus i no feia faltes, així quan el rival les cometia em beneficiava'

Aquest veí de Valldoreix té 18 anys, estudia la carrera d'Enginyeria Aeroespacial, i explica l'experiència a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Jan Franquesa amb Ibai Llanos, un dels dos organitzadors del Mundial de Globus / Foto: Cedida

Jan Franquesa amb Ibai Llanos, un dels dos organitzadors del Mundial de Globus / Foto: Cedida

En Jan Franquesa té 18 anys, ha nascut a Valldoreix i ha guanyat la medalla de bronze al primer Mundial de Globus organitzat per l'streamer Ibai Llanos i el futbolista Gerard Piqué. Franquesa, que ha començat aquest any la carrera d'Enginyeria Aeroespacial, explica a Cugat Mèdia com ha sigut l'experiència.

ESCOLTA-HO

Explica'ns què això del Mundial de Globus en el qual has quedat tercer del món.
Tot va començar fa unes dues setmanes quan l'Ibai el Piqué van dir que volien fer un mundial amb representants de cada país per jugar a un nou esport. Tot va sorgir d'un vídeo que es va fer viral de dues persones dels EUA que jugaven entre ells amb un globus sense que toqués a terra a un toc cadascú. L'Ibai i el Piqué van fer un mundial de tot això i m'hi vaig presentar. Vaig ser seleccionat per Espanya en un mundial amb 32 països diferents en format d'eliminatòries. Vaig aconseguir arribar a semifinals, però vaig perdre amb el peruà que era molt bo.

Com se t'acut presentar-t'hi? Ja jugaves a això abans?
Jo faig un altre esport, que és la gimnàstica esportiva. Per ser seleccionat havies d'enviar un vídeo jugant al globus o mostrant les habilitats esportives, i jo vaig enviar un vídeo que tenia fent gimnàstica. Ara, un cop vaig veure que m'havien seleccionat, sí que em vaig posar a practicar molt, movent-me en una habitació plena d'obstacles, i sempre que podia jugava amb amics.

I quan els teus pares veien jugar a això al menjador de casa, què deien?
Ells ja sabien que m'havien seleccionat, i el meu pare sí que sabia de què es tractava. A la meva mare sí que li vaig haver d'explicar. Al campionat van estar tots molt emocionats veient-me, trucant-me després de cada partit. Estic molt encantat.

Quan vas arribar dijous passat a Port Aventura i vas veure el muntatge què vas pensar? Te l'imaginaves així d'espectacular?
No m'imaginava res que fos així. Al principi sembla una broma amb globus, però quan veus que hi ha patrocinadors pel mig, t'ho prens seriosament perquè saps que pot arribar lluny.

Les regles te les van explicar abans per practicar? Hi havia moltes regles?
Sí, hi havia una normativa bastant estricta i per això molt partits es basaven en el VAR perquè hi havia molta polèmica. Per exemple, no podies picar el globus de dalt cap a baix, sempre havies de picar per sota, i només amb mà.

Després de cinc partits, hi ha alguna tècnica o truc per arribar lluny com vas fer tu?
El que jo vaig fer per anar passant rondes, és no arriscar. Si intentes complicar-li un tir al teu rival, pots fer alguna falta; i jo el que feia era tornar tots els globus i no fer faltes, així quan el rival la cometia, això em beneficiava. Però clar, com aquest truc n'hi pot haver d'altres, i algun just al contrari del meu.

L'Ibai Llanos ja ha dit si després d'aquest mundial vindrà alguna cosa més?
De moment s'ha quedat aquí i no han donat més informació. Sí que Piqué va prometre en un directe que si el directe superava les 500.000 visualitzacions, l'any que ve hi hauria una segona edició, per tant si tot va bé serà així.

Deus ser fan de l'Ibai Llanos, com va ser l'experiència de conèixer-lo a ell i al Piqué?
Va ser una experiència molt estranya, i parlant amb ells va ser molt emocionant, tot i que són gent normal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.