Fridays for Future torna als carrers de Sant Cugat després d'un any
El col·lectiu de joves ecologistes havia aprofitat la pandèmia per preparar dinàmiques i xerrades a les escoles
El col·lectiu Fridays for Future s'ha reuint a la plaça Lluís Millet després d'un any d'aturada a causa de la Covid / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 8/oct/21 per Gerard Casado
Fridays for Future ha tornat als carrers de Sant Cugat després de la pandèmia. La portaveu de la plataforma al municipi, Clara Blampain, ha recordat que la manifestació d'aquest divendres s'ha acostat més a una presentació per fer una 'crida al relleu generacional'. Des del col·lectiu volen que nous joves prenguin la veu a Fridays for Future, i és per això que a partir d'ara volen potenciar la difusió dels actes i manifestacions, que tindran lloc cada dos divendres, i combinar-les amb les xerrades als centres escolars.
Blampain ha destacat que a Sant Cugat s'han fet "petits passos cap a una ciutat més verda, però que encara queda feina a fer". Des de l'Ajuntament s'ha impulsat ja diverses accions que estaven incloses en el manifest que van presentar el col·lectiu com la declaració de l'emergència climàtica i també altres accions no incloses com "la vianantització del centre", tot i que creu que caldria apostar més per la prioritat dels vianants. L'activista destaca que s'ha de fer èmfasi en l'educació "perquè és la base de tot" i que cal conscienciar tant petits com grans perquè el dia de demà el procés de fer una acció ecologista sigui molt més senzill.
L'equip de Fridays for Future va lliurar un document en el confinament a l'equip de govern amb un seguit de propostes i crítiques constructives per tal de poder fer aquestes petites passes que a poc a poc s'observen en el municipi. Blampain demana als polítics de Sant Cugat que "es continuïn mirant el document" i que estan oberts a parlar amb ells.
El col·lectiu porta actuant al municipi des de fa dos anys i asseguren que encara queda molta feina de conscienciació. La pandèmia no els va aturar perquè van mantenir les xerrades escolars, amb la incorporació de la mascareta i la distància entre ells, i es van adherir a les manifestacions dels diversos centres escolars com a mostra de suport.
Aquestes manifestacions es duran a terme cada quinze dies. El dia 22, coincidint amb la vaga contra el clima, la protesta anirà des de Lluís Millet fins a la plaça Octavià, on llegiran un manifest.
DECLARACIONS
Clara Blampain
Realitzar cada cop més activitats escolars, perquè la educació és la base de tot. Si s'arriba a les escoles, als alumnes, si s'arriba també als adults, als ciutadans en general. És súper important perquè entenguin que és el canvi climàtic, perquè entenguin perquè hem d'actuar i que després sigui menys difícil fer aquells canvis que costen més.
Your browser doesn’t support HTML5 audio