Una xerrada sobre les dones silenciades en l'art obre el curs de l'Aula d'Extensió Universitària

L'entitat celebra enguany el seu 20è aniversari amb un acte al Teatre-Auditori el novembre


  • Comparteix:

Carolina Camañes, durant la conferència al SC Trade Center / Foto: Localpres

Carolina Camañes, durant la conferència al SC Trade Center / Foto: Localpres

Més d'un centenar de persones ha assistit a la conferència inaugural del nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat (AEU). Amb 'Elles', la doctora en Belles Arts Carolina Camañes ha reflexionat sobre la presència de la dona, sovint silenciada, en les obres de la història de l'art. 'Obres que hem conegut sistemàticament com si fossin autoria d'homes, ara s'ha descobert que les havien fet dones', explica, fascinada, Camañes. Una fascinació que transmet quan parla i que ha atrapat el públic des del primer minut de la xerrada.

"A la verdadera autora de l'obra de l'escultor Rodin, la Camille Claudel, per exemple, la van tancar trenta anys en un manicomi. La van esclafar perquè ningú assumia que fos tan bona", lamenta l'experta. "Veure la injustícia, l'estupidesa i la por de l'home a la competència de la dona és una cosa brutal", sentencia Camañes.

20 anys de l'Aula d'Extensió Universitària
Per la seva banda, el president de l'AEU, Llibori Casadellà, s'ha mostrat content i esperançat respecte a l'inici del curs. "Sembla que anem cap a una certa normalitat i s'observa que la gent tenia ganes de retrobar-se", ha exclamat. En aquest sentit, Casadellà ha recordat que "un dels objectius de l'Aula és seguir adquirint coneixements o 'donar vida als anys', que diem nosaltres; i l'altre és la convivència. Aquesta part, espero, que aquest es pugui recuperar".

El president de l'entitat també ha volgut destacar l'activitat que tindrà lloc el 30 de novembre al Teatre-Auditori per celebrar el seu 20è aniversari. "Estarem acompanyats per l'Orquestra de Fusió i serà un acte solemne. El més destacable d'aquest curs", ha dit.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i d'altres regidors del consistori. "Ens ha fet molta il·lusió veure tanta gent de l'Aula que ha tingut l'oportunitat, després de tants mesos, de retrobar-se", ha assegurat l'alcaldessa.






Llibori Casadellà

Els objectius de l'Aula són: seguir adquirint coneixements o 'donar vida als anys', que diem nosaltres; i l'altre és la convivència. Aquesta part, espero, que aquest any pugui fer-se.

Carolina Camañes

Les obres de les dones no es coneixen? Sí que es coneixen! Però es deia que eren d'homes. Hi ha històries fascinants. Veure la injustícia, l'estupidesa, la por de l'home que la dona li fes competència... Una cosa brutal.

Mireia Ingla

Avui hem inaugurat el curs i ens han transmès com sempre aquestes ganes de viure cultura, de viure oci i en definitiva de viure la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.