Una veïna de la Floresta denuncia una agressió masclista als Mossos d'Esquadra

Les agressions, verbals i materials, haurien tingut lloc diumenge passat a la Floresta


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una jaqueda dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una jaqueda dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cugat Mèdia

Una veïna de la Floresta ha denunciat una agressió verbal i material que va patir diumenge al vespre en un concert en un bar del barri. La dona ha explicat que un home la va insultar i li va fer provocacions de caràcter sexual i violent. Quan ella es va defensar de l'assetjament, el responsable del local la va expulsar per utilitzar la força física, i l'agressor la va seguir a fora per continuar-la insultant i amenaçant. Segons ha explicat a Cugat Mèdia la membre de la Comissió Feminista de la Floresta, Susanna Descals, l'home, 'conegut a la zona i responsable d'altres episodis similars', la va seguir a casa i li va rebentar els vidres del cotxe. Els Mossos confirmen que estan investigant els fets denunciats per la veïna de La Floresta.

A continuació, la veïna va trucar repetidament a emergències i als Mossos d'Esquadra, però explica que el cos no es va personar al lloc dels fets, només li van recomanar que no sortís de casa. Durant tota la matinada de diumenge a dilluns, l'agressor va estar trucant i enviant missatges amenaçadors a la veïna, assegura.

La Comissió Feminista de la Floresta, associació a la qual la dona agredida forma part, juntament amb Hora Bruixa, han donat a conèixer els fets a través d'un comunicat. Al text, les dues associacions feministes posen de manifest que "no podem permetre que aquestes agressions quedin invisibilitzades", ja que, asseguren que "perpetuen un masclisme estructural en la nostra societat".

Descals ha explicat a Cugat Mèdia que la persona agredida ha estat en un espai de cura i de suport de dones, en tot moment acompanyada. També assegura que "el teixit de dones de la Floresta ha reaccionat" i que "ella està bé i està tranquil·la, perquè sap que el que ha patit és denunciable. Està segura i ferma d'haver denunciat".

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han confirmat que el dilluns, 20 de setembre, a les 18 h, la dona va denunciar maltractament d'obra sense lesió, danys a vehicle i amenaces, i han assegurat que estan investigant els fets.

CONSULTA AQUÍ EL MANIFEST




Susanna Descals

La persona agredida i assetjada està en un espai de cura, està en un espai de suport de dones, acompanyada. En cap moment ha estat sola. El teixit de dones de la Floresta ha reaccionat. I, en aquests moments, ella està bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.