L’alzina catalogada de Can Monmany, sota tractament

Aquest dijous ha començat un tractament fitosanitari contra la plaga de l’escarabat banyarriquer del roure


  • Comparteix:

Can Monmany, en una imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot

Can Monmany, en una imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot

L'alzina situada al jardí romàntic de la finca de Can Monmany, catalogada d’interès local, està rebent un tractament fitosanitari contra la plaga de l’escarabat banyarriquer del roure. La primera aplicació s'ha fet aquest dijous a la tarda per tal de millorar la salut de l'arbre. L'aplicació del producte es realitza amb pistola nebulitzadora, per tal d'impregnar bé la brancada i el tronc, i que actuï de forma eficaç. El tractament també inclourà la instal·lació d'un parany fet a base de feromones, que servirà com a esquer de la plaga per a aconseguir rebaixar la població.

La cura es fa després que es detectés que l’arbre pateix una greu afectació per la plaga del banyarriquer del roure, que li ha provocat una aturada del creixement i la mort d'algunes branques. L'empresa encarregada de fer els tractaments, Tecnoverd, també s'encarregarà de col·locar un tutor en la branca que es troba en millor estat de salut, per tal de millorar l'estabilitat de l’arbre. També es programaran més tractaments al llarg de l'any per assegurar que la plaga queda erradicada.

Mentre es facin les tasques d’aplicació del fitosanitari, es delimitarà la zona que s'ha de tractar per evitar l'accés a persones alienes. Les tasques les realitza l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament, i els productes utilitzats estan autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.