Els Gausacs tornaran a plaça

El cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, Marcel Serra, celebra el retorn dels castellers, sobretot per a la supervivència de les entitats


  • Comparteix:

Els Gausacs en una actuació a la plaça d'Octavià / Foto: Localpres

Els Gausacs en una actuació a la plaça d'Octavià / Foto: Localpres

Els Castellers de Sant Cugat -els Gausacs- podran tornar a actuar després que el Govern hagi aprovat un pla que permet el retorn de les colles castelleres a plaça. Això sí, amb algunes limitacions: no poden superar les 160 persones, per exemple. Una decisió que ha estat ben rebuda pels Gausacs i pel seu cap de colla, Marcel Serra, que alerta que si l'aturada de l'activitat s'hagués allargat més 'hauria posat en perill la supervivència de les entitats castelleres'.

En primer lloc, els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones amb mascareta, amb quinze minuts de durada per fer i desfer cada un. Tots els participants hauran de tenir la pauta de vacunació completa. En cas contrari, podran entrar amb una PCR negativa, i en el cas dels menors d'edat, s'hauran de fer tests d'antígens ràpids. Hi haurà protocols d'entrada i sortida de les places per evitar aglomeracions i els membres de les colles no podran interactuar amb membres d'altres colles ni amb el públic. A més, podran assistir als actes fins a 25 grallers que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir la distància de seguretat.

El cap de colla dels camises verdes, Marcel Serra, ha valorat a Cugat Mèdia aquest protocol després de més d'un any sense poder actuar. Aquesta mesura és "raonable" i permet "recuperar gran part de la vida de les colles". Apunta, a més, que d'haver seguit sense activitat s'hagués posat "en risc" la supervivència de les entitats.

Per a Serra, quinze minuts són "suficients" per als castells que volen recuperar, de sis o vuit pisos, ja que durant la pandèmia tampoc han pogut assajar suficient. Tot i així, durant aquest any i mig, l'entitat ha tingut activitat fent assemblees i tasques administratives com millorar el seu web. En alguna ocasió, han desenvolupat assajos de fins a 25 persones, que han estat insuficients per aixecar alguns castells.

Serra ha apuntat que "fer un castell és fruit d'una feina que requereix continuïtat i molts anys". Ara la pandèmia ha trencat aquesta dinàmica i ha creat una situació nova per a les colles, que necessiten entre sis i 12 mesos per poder recuperar l'activitat habitual.

Tot i així, la voluntat dels Gausacs és tornar a sortir a plaça el més aviat possible.


Marcel Serra

Una colla que comença, des del primer dia que un grup de gent diu "farem una colla" fins que fa la primera actuació castellera pot passar entre mig any i un any. I ara de cop les colles no és que comencem de zero, però en molts aspectes sí que ho fem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.