El pregó de la Festa Major de les Planes homenatja les sanitàries

El discurs inaugural de la festa ha anat a càrrec d'una metgessa i una psicòloga del barri


  • Comparteix:

Les pregoneres, acompanyades de la Comissió de Festes Les Planes i part de l'equip de govern de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Les pregoneres, acompanyades de la Comissió de Festes Les Planes i part de l'equip de govern de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Les Planes ha celebrat aquest dissabte la seva Festa Major després d'haver-la hagut de suspendre l'any passat per culpa de la pandèmia. I ha estat justament un homenatge a les sanitàries que han treballat durant la Covid-19, especialment les planenques, que ha donat el tret de sortida a la gresca d'enguany.

La Comissió de Festes de les Planes ha convidat una metgessa i una psicòloga del barri per ser les encarregades de fer el pregó. Durant el seu parlament, la doctora Sandra Santuré ha recordat els primers dies de la pandèmia i els sentiments que li van provocar: "Amb els meus companys, els primers dies teníem molta por: la por de la incertesa, de caure malalts o d'encomanar la família". Santuré també ha explicat que el fet de tenir una familiar ingressada a causa del virus la va ajudar a empatitzar més amb els seus pacients. La psicòloga Gemma Fernández, per la seva banda, ha agrait a la Comissió de Festes haver pensat en ella per representar el col·lectiu.

Per cloure l'acte, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat en valor els barris com a espais que han sigut una important xarxa de suport durant aquests últims mesos: "La Covid-19 ens ha fet adonar que és imprescindible teixir complicitats i aprofitar aquest veïnatge que es desprèn sobretot en els barris".

A causa de la situació sanitària, la gresca planenca ha tingut lloc en un únic dia, amb un desena d'activitats esportives i culturals per a tothom: des d'un taller d'skate fins a una batalla de galls i gallines i un espectacle de Bollywood.


Mireia Ingla

Ens hem adonat que és imprescindible teixir aquestes complicitats i aprofitar aquest veïnatge que es desprèn sobretot en els barris. En ciutats tan grans, els barris i la complicitat que hi ha en els barris diu molt de la ciutat. Jo com a alcaldessa me’n sento molt orgullosa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.