Arriba la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sant Cugat

La promoció dels transports no contaminants centra bona part de les activitats


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de bicicletes per un carril bici de Sant Cugat / Foto: Lali Puig - Ajuntament

Imatge d'arxiu de bicicletes per un carril bici de Sant Cugat / Foto: Lali Puig - Ajuntament

Sant Cugat se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, del 16 al 22 de setembre, amb una desena d'activitats. L'objectiu de les propostes és 'divulgar noves maneres de moure's' per la ciutat 'com a alternativa a l'ús del vehicle privat de motor i promoure l'ús segur dels vehicles de mobilitat personal no contaminants'. Tot plegat està inclòs en el Pla d'Emergència Climàtica.

Programació


  • 19 de setembre, 11 h. Bicicletada popular amb sortida des de la plaça de la Vila. Amb la col·laboració de la Unió Ciclista. Cal inscriure's prèviament enviant un correu a mobilitat@santcugat.cat
  • 19 de setembre, 11 h. Circuit de karts a pedals, a la plaça de la Vila
  • 21 de setembre, 10 h. Inauguració de tòtems comptadors de bicicletes
  • 21 de setembre, 17 h. Webinar 'La bicicleta no té edat', sobre un projecte de voluntariat per fomentar l'envelliment saludable i combatre la solitud no volguda. Cal inscriure's en aquest enllaç.
  • 22 de setembre. Dia Sense Cotxes:
  • Es tancarà de 17 h a 20 h la Rambla del Celler, des de la rotonda del Mercadona fins a Francesc Moragas, tot i que el veïnat sí que hi podrà accedir. En aquest tram hi haurà activitats com una pedalada amb energia per activar una màquina de fer crispetes i propostes per a la canalla. A l'avinguda de Cerdanyola, per la seva banda, hi haurà també activitats infantils.

    Proves pilot
    Amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es tancarà entre els dies 16 i 22 l'avinguda del Pla del Vinyet, al tram de l'escola Europa. Es tracta d'una prova pilot de carril bici en calçada, amb què se suprimirà temporalment el carril en sentit Cerdanyola. Els vehicles de motor s'hauran de desplaçar per l'avinguda Torreblanca i Puig i Cadafalch.

    També s'activarà, el dia 19 de setembre, una prova pilot del projecte de voluntariat 'Bici sense edat', on diversos voluntaris acompanyaran amb tricicles persones grans o amb discapacitat per fer itineraris al municipi. Alguns d'aquests vehicles s'incorporaran a la bicicletada popular.

    Passada la setmana, el 24 de setembre, tindrà lloc una prova pilot de bicibus per a l'escola La Mirada. Tot plegat es prepararà i es concretarà entre el 16 i el 22 de setembre.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.