Mireia Ingla: 'La municipalització de l'aigua és un compromís d'aquest govern'

L'Ajuntament i l'AMB treballen per trobar una solució jurídica a la competència en el servei


  • Comparteix:

Els plans de l'Ajuntament per a la municipalització de la gestió de l'aigua s'han endarrerit, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Cataluna (TSJC) atorgui la competència a l'ens supramunicipal en comptes dels ajuntaments. Tot i així, i aprofitant una pregunta en el programa 'Linia directa'; l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reiterat que 'és un compromís' del govern. Ingla ha explicat que el consistori i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estan treballant una 'solució jurídica' sobre les competències que permeti tirar endavant la internalització. Mentrestant, s'ha demanat a l'AMB la creació d'una empresa 100% pública per a la gestió metropolitana.



Mentre no es troba aquesta solució a les competències, ha dit Ingla, l'Ajuntament continua "avançant en la preparació per poder assumir aquesta gestió", que era un dels acords del pacte de govern.

De fet, segons un informe encarregat per l'Ajuntament a una consultora externa, la fórmula "més eficient" per a la gestió de l'aigua seria a través d'una empresa pública, fet que també podria comportar la reducció en un 15% de les tarifes i congelar-les durant 10 anys. De moment, però, Sorea seguirà gestionant el servei municipal d'aigua a Sant Cugat mentre la municipalització continua a l'espera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.