L'Ajuntament amplia la campanya i regala copes menstruals a les joves d'entre 16 a 25 anys

També es programaran noves sessions formatives sobre la copa menstrual


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig

Imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig

Gairebé 500 joves de Sant Cugat ja tenen la copa menstrual regalada per l'Ajuntament. Davant la resposta a la campanya impulsada el maig passat, el consistori ha decidit ampliar la iniciativa dels 16 fins als 25 anys, i comprar-ne més si cal per fomentar l'ús d'aquest sistema. La regidora de Joventut i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha assegurat que l'ampliació de la franja edat respon a una demanda, fet pel qual també s'organitzaran més formacions.

Gairebé 3.000 joves més s'afegeixen a aquesta nova crida. Inicialment, la campanya va arrencar dirigida a les joves del municipi entre els 16 i 20 anys, un total de 3.172. Ara, la franja s'amplia fins als 25 anys, fet que implica més de 6.000 joves de la ciutat.

A elles, també es dirigeixen les formacions que acompanyen aquesta campanya i que també s'amplien. La propera serà el 29 d'octubre a les 18 hores a l'OHficina Jove (Casal Torreblanca), però estan previstes una per mes fins a finals d'any.

"Animem tothom a recollir la copa menstrual, però sobretot a participar en aquesta formació. Són per parlar de la menstruació en un entorn femení. Per parlar de les inseguretats, d'aquelles coses que no hem parlat en comunitat", ha concretat Gordó.

De fet, ha explicat a Cugat Mèdia Gordó, la intenció és anar repetint aquesta la campanya, per la qual ja s'han interessat altres ajuntaments, periòdicament. El cost de la iniciativa és de 12.502 euros, que inclou, tant les 500 copes com les formacions, el disseny i vídeo de la campanya, i els enviaments que es van fer per donar-la a conèixer.

Beneficis de la copa menstrual

  • Comoditat: La copa menstrual es pot portar fins a 12 hores i es pot utilitzar per dormir.
  • Reducció de la generació de residus: una dona pot fer servir fins a 12.000 tampons o compreses al llarg de la seva vida, el que equival a 6 kg l'any per persona. La vida útil de la copa és de 10 anys.
  • Promou la salut sexual femenina: és hipoal·lergògena, manté el pH vaginal i no té agents blanquejants.
  • Estalvi econòmic: durant 10 anys, el cost mitjà de productes d'higiene menstrual tradicionals pot superar els 600 euros, en el cas dels tampons, i els 300 euros en el cas de les compreses, mentre que el de la copa és de 24 euros.

  • Les copes es poden recollir a:
  • CAP Can Mates
  • OHficina Jove (Casal Torreblanca)
  • Espai Jove La Floresta
  • Espai Jove Les Planes



  • Alba Gordó

    Animem tothom a recollir la copa menstrual, però sobretot a participar en aquesta formació. Són per parlar de menstruació en un entorn femení. Per parlar de les inseguretats, d'aquelles coses que no hem parlat en comunitat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.