Ràdio Sant Cugat obre la temporada amb un homenatge: el programa especial 'Roda d'amics d'en Pere Pahissa'

Aquest diumenge (11 h-13 h), uns 30 amics, familiars i autoritats recordaran la figura del popular presentador, mort aquest gener


  • Comparteix:

Pere Pahissa, en la gravació d'un dels últims programes / Foto: Lluís Llebot

Pere Pahissa, en la gravació d'un dels últims programes / Foto: Lluís Llebot

Ràdio Sant Cugat donarà el tret de sortida a la nova temporada amb un programa especial per homenatjar la figura del company i presentador Pere Pahissa, mort el gener d'aquest any. Després de més de tres dècades formant part de l'equip, l'emissora municipal iniciarà el nou curs sense una de les veus històriques de la casa. Amb el seu record encara present, 'la gran casa de la ràdio', com li agradava dir, ha volgut recordar la seva figura amb un programa especial de dues hores que s'emetrà aquest diumenge a les onze del matí al 91.5 FM. Més de 30 persones, amics, companys, familiars i autoritats s'han sumat al 'Roda d'amics d'en Pere Pahissa', en aquest homenatge al 'noi del tupè'.

El programa ha convidat algunes de les persones que van compartir amb en Pere la seva passió per la ràdio, la seva afició pel teatre i la pintura, l'amistat i la seva estimació per la ciutat. També la família, la seva dona Elena i el seu fill Pere, que el recorden com un home "exemplar i molt humà".

A la ràdio des dels inicis
La relació d'en Pere Pahissa amb Ràdio Sant Cugat ha estat molt estreta i duradora. Present gairebé des dels inicis, el 1984, quan gravava la missa dels dissabtes per emetre-la per la ràdio. Va donar veu a diferents programes de la casa, fins a l'arribada del mític 'Roda d'amics', compartint micròfons amb l'inseparable Joan Fàbregas 'Fabri'. D'aquesta primera etapa, Ramon Grau, el director llavors, Màrius Caralt, un dels fundadors, i l'exdirectora Maribel Cayuelas destaquen les bones estones que van compartir fent ràdio, la seva veu, l'autenticitat i entusiasme amb què impregnava tot el que feia.

Pahissa també va formar part de l'equip en una segona etapa de transformació i modernització de l'emissora municipal. Xavier Fornells, exdirector de Cugat.cat, Mònica Lablanca, directora de Cugat Mèdia, i la responsable d'emissions, Jèssica Sotodosos, han explicat precisament com va ser la seva adaptació als nous temps i a la nova manera de treballar.

Múltiples facetes
Polifacètic com pocs, també es va implicar amb diferents entitats i iniciatives de la ciutat fent gala de la seva generositat, com el ball de La Unió o els actes benèfics de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Sant Cugat. Aquesta relació amb la ciutat i la seva manera de ser també li van permetre guanyar-se alcaldes i alcaldesses, que també han volgut recordar-lo en aquest programa. Des de Joan Aymerich, que parla de l'amic, a Mireia Ingla, que destaca la "necessitat de tenir referents com en Pere".

El teatre també ha estat molt present en la vida d'en Pere Pahissa. Des de jove ja va exhibir les seves qualitats interpretatives amb l'Agrupació Maragall. Entre 'Els Pastorets' i 'Pedra i sang' va interpretar una colla de personatges on deixava la seva particular empremta. De la seva trajectòria als escenaris en parlen les directores de teatre Dolors Vilarasau i Maria Teresa Canas, i Gumersindo Pascual, el seu cosí.

Els qui l'han conegut coincideixen a ressaltar que Pere Pahissa ha estat una persona generosa, positiva, sempre de molt bon humor, que mai no ha tingut un 'no' per resposta. Una bona persona, una persona bona, a qui li ha agradat compartir els bons moments de la vida amb els amics. Els matrimonis Felisa Rozas-Romualdo Ruiz i Montse Sanz-Juan Molina, han recordat per al programa les vacances, els balls, els sopars; moments inoblidables que guarden en el record.

L'especial també ha sumat altres veus com la del mestre pastisser Jaume Sàbat, la del membre de Firart, Joan López, o la de Segundo Iglesias, membre dels Portants de la creu.

La veu del nostre company es va apagar el 25 de gener d'aquest any, però en el record guardem el seu etern somriure.






Dona i fill

Com a marit, com a home ha estat boníssim. A mi m'ha portat sempre en safata de plata / Va ser un home clar, molt humà, exemplar.

Ramon Grau

La ciutat li té molt a agrair al Pere. Tenim molts fills il·lustres, i crec que el Pere hauria d'estar entre ells.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.