El Govern atorgarà el 9 de setembre la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum a Arcadi Oliveres

Tal com va anunciar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el Govern concedirà el guardó a l'economista i activista santcugatenc


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres en l'última entrevista que va concedir a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Arcadi Oliveres en l'última entrevista que va concedir a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

La Generalitat concedirà la Medalla d'Or a títol pòstum a l'activista i economista santcugatenc Arcadi Oliveres, com va avançar el president del Govern, Pere Aragonès, a l'acte d'homenatge que li va fer la ciutat a Oliveres al juny. El lliurament del guardó, la màxima distinció honorífica que atorga l'executiu, serà el 9 de setembre en els actes de la Diada. La Generalitat, que a més d'Oliveres també concedirà el mateix reconeixement a la biòloga, oceanògrafa i escriptora Josefina Castellví, ha destacat 'la trajectòria cívica, acadèmica i social' del santcugatenc, que ha definit com 'un dels referents socials més estimats de la Catalunya contemporània'.

Arcadi Oliveres, expresident de Justícia i Pau i de la Universitat per la Pau (Unipau), va morir el 6 d'abril a Sant Cugat als 75 anys. La seva trajectòria li va valer nombrosos reconeixements, entre ells el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, el Premi Internacional per la Pau de l'ICIP (2017) i la Medalla d'Or al Mèrit Cívic de l'Ajuntament de Barcelona (2019). L'Ajuntament de Sant Cugat, en el ple del mes de febrer passat, va iniciar els tràmits per declarar-lo fill predilecte de la ciutat, reconeixement que està previst que s'oficialitzi en una sessió extraordinària properament. En el seu vessant polític, va fundar, juntament amb Teresa Forcades, Procés Constituent.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.