L'oci nocturn de Sant Cugat, pendent de la decisió de la justícia per poder reobrir

Els locals i discoteques de Sant Cugat consideren que sense toc de queda "no té sentit" que estiguin tancats o amb limitació horària


  • Comparteix:

Imatge de la discoteca 'Seven' en la reobertura de finals de juny / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la discoteca 'Seven' en la reobertura de finals de juny / Foto: Cugat Mèdia

El sector de l'oci nocturn fa un any i mig, uns 18 mesos, que està al límit. En aquest període només han pogut obrir a la nit durant tres setmanes i consideren que se'ls ha 'criminalitzat' en excés i se'ls ha fet servir de 'cap de turc'. Les discoteques i locals d'oci nocturn de Sant Cugat estan pendents que aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aval·li o no el tancament dels locals i, en tot cas, en quines condicions podran reobrir. La majoria coincideixen en què, sense toc de queda, 'no té sentit' mantenir el tancament i limitar l'horari d'obertura, tant d'aquests locals com de la restauració.

I un altre gran problema d'aquest sector és la incertesa, que els ha impedit fer càlculs i prevenir obertures i tancaments sobtats. El propietari de Bocca Sant Cugat, Fede Grosse, ha explicat a Cugat Mèdia que la situació és insostenible i que "és impossible aguantar així molt més temps". Els constants canvis de normatives i restriccions fan "parar bojos" no només al sector, sinó també a la clientela.

En aquest mateix sentit s'ha expressat la presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn i gerent de 'Seven', Laura Garcia, que ha anunciat que, conjuntament amb diverses companyes del sector, començaran una vaga de fam i una acampada a la plaça Sant Jaume de Barcelona al setembre per protestar contra aquesta situació. Una mesura "dràstica" que, segons Garcia, té per objectiu de visibilitzar la gravetat de la situació. Segons un estudi de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) i el Gremi de Discoteques de Barcelona i província, la facturació mitjana aquest agost ha estat del 3,68% si es compara amb el del 2019. La responsable de 'Seven' diu que "és una qüestió de dignitat" i que "costa d'assumir" que s'hagin de mantenir tancats quan veuen "constantment imatges de festes multitudinàries als carrers sense cap mesura ni control".

Des del sector asseguren que poden ser "una ajuda" per controlar botellons i festes privades il·legals que provoquin grans concentracions de persones als carrers. Això sí, també demanen tornar a obrir fins les 6 h, ja que "no té sentit" que sense el toc de queda els locals hagin de tancar abans. Demanen unes restriccions "lògiques" i que es controli la via pública, perquè, com ha argumentat Garcia, "no serveix de res fer-ho tot bé dins si després surten i fan el que volen". Per això reclamen una revisió del pla sectorial i unes "garanties jurídiques" perquè no els facin tancar dues setmanes després d'obrir ni els responsabilitzin de possibles rebrots.

De la seva banda, el director de Teatre Sant Cugat, Albert Abadal, reconeix que fan una "activitat de risc", però explica que "quan no hi som, es fa igual". També demanen que, per augmentar el control, s'implementin els tests d'antígens obligatoris o el certificat de vacunació entre la clientela. Això sí, tenen poques esperances, després de l'experiència de l'últim any i mig, que a partir d'aquesta setmana se'ls faciliti, una mica més, la supervivència.






Fede Grosse

Després d'un any i mig sóc pessimista, no espero res d'aquesta gent. Suposo que es trauran alguna altra cosa de la màniga per mantenir-nos tancats, quan s'ha vist que aquesta no és la solució.

Laura Garcia

Fem una mesura tan dràstica com una vaga de fam perquè entenguin la gravetat de la situació. Són 17 mesos així. Ja està bé, estan jugant amb nosaltres. Van obrir l'oci nocturn per poder-nos culpabilitzar d'una incidència que ja anava a l'alça. Per què aquesta criminalització?

Albert Abadal

Nosaltres som una activitat de risc. Però es farà igualment si no estem. Hi ha dues opcions, o arruïnes un sector i l'activitat es fa igualment al carrer, o ens deixes treballar, no arruïnes el sector i tens una mica més de control. Hi ha llocs que treballen millor i n'hi ha que pitjor, però està clar que al carrer no hi ha cap tipus de control, perquè la policia no arriba.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.