La pastisseria Sàbat celebra enguany el seu 70è aniversari. Va obrir portes el novembre de 1951 i el propietari de la pastisseria, Jaume Sàbat, ha explicat la clau de l'èxit del local al magazín 'Obert x Vacances' de La Xarxa, coproduït per Cugat Mèdia. Sàbat també ha parlat del producte estrella de la pastisseria, les galetes del rosetó, i el perquè d'aquest nom. Durant l'entrevista, descobrim més del passat, el present i el futur d'un dels comerços més emblemàtics de Sant Cugat.
ESCOLTA-HO
La pastisseria Sàbat va ser fundada a Sant Cugat el novembre de 1951 pel mestre pastisser Jaume Sàbat. Des d'aleshores, tres generacions han regentat la rebosteria. Entre les anècdotes curioses de la història de l'establiment, destaca la dels orígens de les galetes del rosetó, les més típiques d'aquesta pastisseria. Tot i que el pastisser no ens revelarà la recepta, ja que és una "fórmula secreta que passa de pares a fills", sí que hem pogut conèixer d'on va sorgir la idea. Jaume Sàbat pare va voler inventar una pasta típica i va demanar permís a qui, en aquell moment, era mossèn de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, Antoni Griera, per poder-les anomenar rosetó. Un cop va tenir el vistiplau, es va posar mans a la massa. El fill explica que és una pasta "molt bona" i que no és "barata" perquè porta la "millor ametlla que hi ha", l'ametlla marcona.
Jaume Sàbat ha explicat que la clau de l'èxit del negoci és fer les coses amb amor, tenir producte de qualitat i, sobretot, "sentir-te a gust" al poble on estàs. Durant aquests 70 anys, els productes de la pastisseria han canviat, innovat i evolucionat. De fet, una de les coses en què treballen és en anar traient sucre als dolços. Jaume Sàbat, l'actual propietari, considera que "una pastisseria no ha de ser dolça" i assegura que, el més important, és mantenir els "gustos bàsics" com la xocolata, la nata o el caramel.
Li va preguntar si li deixava que es diguessin rosetons i el mossèn li va dir que sí, que ho podria tirar endavant. I d'aquí va sortir la pasta de rosetons! És una pasta que venem molt perquè és molt bona. No és barata perquè porta un producte bastant car, porta una ametlla marcona que és la millor ametlla que hi ha.
Jaume Sàbat
Amb totes les fórmules que hem heretat o que tenim de la Sàbat, ja fa anys que els hi estem traient sucre perquè jo penso que una pastisseria no ha de ser dolça, ha de tenir els gustos bàsics: xocolata, nata i caramel. Han de tenir els gustos fidedignes al producte.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.