'Las muns' arriben a Sant Cugat per reinventar l'empanada argentina
La cadena d'empanades obrirà un local al carrer de Valldoreix a finals de setembre
Les obres avancen al carrer de Valldoreix per obrir la botiga d'empanades el setembre / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 17/ago/21 per Sara Bella
Pollastre al curri, tomàquet sec i provolone, olivada i mozzarella o xocolata i plàtan són algunes de les opcions d'empanada disponibles a 'Las muns', una cadena especialitzada en aquestes crestes típiques d'Argentina i que obrirà les portes a Sant Cugat a finals de setembre. L'establiment s'ubicarà al carrer de Valldoreix, 41, i allà s'hi podran comprar fins a 16 tipus diferents d'empanades, totes elles elaborades a mà i servides per emportar.
Una mica d'història
La primera botiga de la cadena va obrir l'any 2013 al barri de Poble Nou, a Barcelona, de la mà de Diego Rojas i Mariano Najiles. Tots dos són argentins de la província de Tucumán, regió famosa per les seves empanades. Junts van crear les 'muns', unes empanades d'origen argentí però que fusionen altres cultures gastronòmiques. Segons les paraules de Najiles, "el nostre objectiu és reinventar l'empanada argentina".
En aquests vuit anys, s'han convertit en una franquícia i ja compten amb 21 punts de venda, 15 dels quals són propis, tot i que en el cas de Sant Cugat, la propietat és d'un franquiciat.
Les empanades, per això, s'elaboren en un obrador central, on es fa la massa i el farcit de forma tradicional. A continuació, "cada empanada es tanca manualment, per una persona", segons explica Najiles per posar èmfasi en el fet que no és un procés mecanitzat. Després d'això, les empanades ja fetes es distribueixen a les diferents botigues, on es fornegen cada dia abans del seu consum.
'Fly me to the moons'
A banda de la qualitat gastronòmica, a 'Las muns' també s'hi té en compte fins a l'últim detall. "Igual que cuidem moltíssim el producte, la qualitat de la matèria primera i la forma com servim les empanades, la imatge també considerem que és molt important per transmetre aquesta cura que tenim en general".
Així, els locals estan decorats amb gust, les empanades se serveixen en capses tan ben dissenyades que et sap greu haver-les de tirar, i els eslògans et dibuixen un somriure amb frases ocurrents com aquesta 'Fly me to the muns'.
De fet, el mateix nom de 'Las muns' fa referència a la forma de l'empanada, que recorda a una mitja lluna o 'moon', en anglès. "La gent comença a dir que es menja una 'mun' en comptes d'una empanada, i això ens encanta. És com si fos una categoria dins d'una categoria", expressa Najiles.
DECLARACIONS
Mariano Nagiles
Tenim un obrador central on es fan a mà les empanades. La massa i el farcit es fan de forma tradicional i cada empanada es tanca manualment. Finalment, les empanades es fornegen cada dia a les botigues.
Your browser doesn’t support HTML5 audio