Sant Cugat supera les previsions en la campanya de donació de sang d'aquesta setmana

Entre dilluns i dimarts es van presentar 120 persones, de les quals van poder donar sang 114, una xifra superior a l'esperada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una campanya de donació de sang / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una campanya de donació de sang / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha respost a la campanya de donació de sang d'aquest dilluns i dimarts amb xifres superiors a les previstes. Segons el Banc de Sang i Teixits es van apropar fins al Xalet Negre 120 persones, de les quals van poder donar sang 114. L'organització, per tant, qualifica d''èxit' la campanya a la ciutat, que va aconseguir una xifra superior a l'esperada (de 105 donants) que servirà per ajudar 342 pacients.

La pròxima cita per donar sang a la ciutat serà el 8 de setembre al Casal Torreblanca, una data "clau", segons ha explicat a Cugat Mèdia el director assistencial del Banc de Sang i Teixits, Enric Contreras, ja que a finals d'agost és quan les reserves solen estar més baixes de l'any.

El balanç d'aquestes dues jornades, per tant, és "boníssim", tenint en compte les "dificultats" que implica la pandèmia, que ha eliminat l'espontaneïtat d'aquest acte, ja que, entre d'altres coses, ara es necessita reservar cita perquè no s'acumulin donants.

Actualment, segons Contreras, les reserves de sang estan "força bé", tenint en compte que l'agost és el pitjor mes de l'any. Hi ha reserves per nou dies, una xifra que, segons asseguren des del Banc de Sang i Teixits, també s'explica perquè, amb la cinquena onada de la Covid-19, molts hospitals han hagut d'ajornar intervencions no urgents i, per tant, han necessitat menys sang de l'habitual. Amb la represa d'aquestes intervencions, però, es preveu una major necessitat de reserves de cara al nou curs.


Enric Contreras

L'estiu és la pitjor època del Banc de Sang i hem de garantir que aquestes campanyes siguin un èxit, com la de Sant Cugat. La propera que fem a Sant Cugat ve en un moment clau, a principis de setembre, quan les reserves solen estar més baixes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.