Ja es poden sol·licitar els ajuts socials a l'habitatge que atorga l'Ajuntament

Enguany el consistori hi ha destinat una partida de 180.000 euros, 30.000 euros més que l'any anterior


  • Comparteix:

L'alcalde accidental, Pere Soler, ha presentat els ajuts aquest dimecres / Foto: Ajuntament

L'alcalde accidental, Pere Soler, ha presentat els ajuts aquest dimecres / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha obert el període per sol·licitar els ajuts socials a l'habitatge. El termini està obert fins al 30 de setembre. Enguany el consistori hi ha destinat més diners que el 2020, passant d'una partida de 150.000 euros a 180.000. Com a novetat, l'alcalde accidental, Pere Soler, ha explicat que aquest import es podrà incrementar en cas que sigui necessari. Per accedir a l'ajut la suma dels ingressos dels membres de la unitat de convivència no pot superar els 30.000 euros, excepte en el cas de les famílies monoparentals que el topall serà de 50.000 euros. L'ajut serà equivalent a un percentatge de la quota de l'IBI de l'habitatge habitual. També se'n poden beneficiar les persones que visquin de lloguer.

La quantitat que es destina a l'ajut varia progressivament, del 90% al 16%, en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l'immoble on habiten. Per al càlcul de l'import de l'ajut es prendrà com a referència la quota de l'IBI de l'habitatge i no es tindran en compte les quotes d'altres unitats cadastrals com poden ser les places de pàrquing o els trasters.

L'objectiu de la mesura és beneficiar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica i les famílies monoparentals per fer front a les despeses associades a l'habitatge. Soler també ha avançat que de cara a finals d'any s'anunciarà un paquet d'ajuts d'aspecte ''tributari i de preus públics'' com a pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 a la ciutat.

Consulta tots els requisits per rebre l'ajut AQUÍ.

Aprovada la pròrroga de l'escut social fins al 31 d'octubre
El Consell de Ministres d'aquest dimarts -l'últim del curs polític- ha aprovat la pròrroga de l'escut social fins al 31 d'octubre. Segons ha informat en roda de premsa la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, s'ha donat llum verda a allargar les mesures excepcionals que es van posar en marxa per la crisi del coronavirus i que expiraven el 9 d'agost. Entre les mesures de l'escut social hi ha la suspensió dels desnonaments a persones vulnerables, la moratòria de lloguers o la garantia de subministraments.


Pere Soler

És una partida ampliable. És a dir, si ens quedéssim curts es podria ampliar aquesta partida de 180.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.