L'exposició 'Salvar la terra per erradicar la pobresa' mostra els efectes del canvi climàtic a l'Índia

El portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem, en parla al programa 'Obert x Vacances' de La Xarxa


  • Comparteix:

Imatge de l'exposició 'Salvar la terra per erradicar la pobresa' / Foto: Fundació Vicente Ferrer

Imatge de l'exposició 'Salvar la terra per erradicar la pobresa' / Foto: Fundació Vicente Ferrer

La Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat acull, fins al 27 d'agost, la mostra 'Salvar la terra per erradicar la pobresa', de la Fundació Vicente Ferrer. Els periodistes Carles Carvajal i Aitor Garcia n'han parlat al programa de La Xarxa coproduït per Cugat Mèdia, 'Obert x Vacances', amb Lancy Dodem, portaveu de la fundació.

ESCOLTA-HO

Dodem ha explicat que 'Salvar la terra per erradicar la pobresa' és una mostra fotogràfica que plasma els efectes del canvi climàtic a l'Índia rural, així com la feina que du a terme la Fundació Vicente Ferrer al sud d'aquest país des de fa 50 anys. Un dels eixos de treball de la fundació està relacionada amb el suport a les persones de l'àmbit rural que, darrerament, a causa de la desertització, s'han vist obligades a emigrar a les grans ciutats, on intenten sobreviure en unes condicions molt difícils.

Per evitar l'èxode rural, doncs, des de la fundació es promou la construcció d'embassaments per aprofitar l'aigua de pluja, la plantació d'arbres fruiters més resistents a la sequera i la implantació d'un sistema de reg per degoteig, per no malbaratar l'aigua. "Així, a poc a poc s'està reduint l'emigració de les famílies a les grans ciutats, cosa que garanteix un futur millor als infants, ja que als pobles poden seguir estudiant", conclou Dodem.




Lancy Dodem

La fundació ofereix embassaments i arbres fruiters: mango, papaia, etc. Així poden cultivar això i també els cacauets. Si una collita falla, tenen l'altra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.