Què se n'ha fet del santcugatenc amb la millor nota de la Selectivitat del 2015?

Cugat Mèdia conversa amb Diego Artacho sis anys després

Diego Artacho, el noi que va treure millor nota de Selectivitat l'any 2015 a Sant Cugat / Foto: Diego Artacho

Societat

Publicat el 8/ago/21 per Aitor Garcia

Amb un 9,5 sobre 10, Diego Artacho va ser l'alumne de Sant Cugat que va treure millor nota a la Selectivitat de l'any 2015, i la quarta millor nota del Vallès Occidental. Cugat Mèdia l'entrevista per descobrir què està fent sis anys després.

Artacho va acabar el doble grau de Física i Matemàtiques l'estiu de 2020, tal com tenia previst l'any 2015. Es va graduar amb un 9,6 de mitjana en Matemàtiques i un 9,4 en Física.

A continuació, el setembre de 2020, es va instal·lar a Cambridge per cursar un Màster de Matemàtiques pures que ha acabat aquest mes de juny. Per a ell ha estat una bona experiència. Actualment, ja està realitzant un Doctorat a l'Imperial College de Londres, que té una durada de quatre anys.

De cara al futur, Artacho confessa que li agradaria dedicar-se a les matemàtiques, tot i que ara mateix la seva prioritat és acabar el doctorat a Londres. Com a possibles sortides laborals, es planteja treballar en alguna universitat fent recerca, publicar articles científics o ser professor universitari.




DECLARACIONS

Diego Artacho

Vaig inscriure'm a Matemàtiques i Física a la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig entrar bé i vaig estar estudiant cinc anys, vaig acabar l'estiu passat, i bé, doncs molt content.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Diego Artacho

I vaig aplicar a un màster d'un any que es feia a Cambridge, al Regne Unit, i bé, em van acceptar, vaig acabar la carrera, i doncs, vaig marxar al setembre a viure allà i he estat tot el curs 2020-2021 vivint a Cambridge fent aquest màster en matemàtiques pures i ara estic amb un programa de doctorat a l'Imperial College de Londres, on faré els propers quatre anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio