Tenir un gos ajuda al benestar i al desenvolupament emocional de les persones

Dogking reforça els vincles entre persones i gossos a Sant Cugat des de fa 10 anys


  • Comparteix:

Cristina Martín, terpaeuta canina de Dogking, al costat de dos gossos de la raça Australian Cobberdog

Cristina Martín, terpaeuta canina de Dogking, al costat de dos gossos de la raça Australian Cobberdog

Un estudi recent de la Universitat Rovira i Virgili demostra que tenir gossos a casa ajuda al desenvolupament social i emocional de les criatures. Aquest estudi es va realitzar amb 120 nens i nenes d'entre 3 i 5 anys d'escoles de Tarragona amb qüestionaris per a dos grups: els que tenien gossos a casa i els que no en tenien. Des del centre caní Dogking de Sant Cugat, amb 10 anys d'experiència, defensen l'estudi, com explica Cristina Martín, encarregada del departament de teràpia d'aquest establiment. A Dogking, expliquen, s'encarreguen d'entrenar gossos per ajudar a persones que es puguin beneficiar de la companyia d'aquests animals.

ESCOLTA-HO

Persones amb depressió, que estan patint una malaltia o bé que se senten soles, així com criatures, són alguns dels col·lectius als quals ajuda aquesta entitat. Dogking treballa amb una raça específica, l'Australian Cobberdog, un encreuament entre gos llaurador i caniche, una raça que fa aproximadament cinc anys que existeix i que es va desenvolupar a Austràlia. Principalment, Dogking ofereix teràpia amb aquests gossos a persones amb necessitats especials, i fins i tot en facilita l'adopció de manera permanent. Aquesta entitat també porta aquests gossos a alguns hospitals, com el Parc Taulí, a Sabadell. La seva presència ajuda els pacients i fa que no consumeixin tanta medicació i es mostrin més alegres i sociables amb altres persones, segons explica Cristina Martín.

Martín fa sessions grupals i individuals de teràpia amb gossos per a criatures. Hi ha una part de benvinguda, amb un primer acostament entre els gossos i els infants perquè perdin la vergonya. Després ve l'activitat central, que acostuma a ser lúdica. Finalment, a la part de comiat, s'anima els nens a fer una sèrie de rutines perquè puguin controlar els gossos.

Els Australian Cobberdog tenen "una mirada humana", segons Martín, cosa que fa sentir molt benestar a les persones amb autisme que s'hi relacionen. Són molt empàtics, ja que són capaços de detectar si les persones amb les quals conviuen se senten malament. Un altre fet a destacar és que aquests gossos són hipoal·lergènics, el que permet a les persones al·lèrgiques relacionar-s'hi sense perill.

Aquests gossos són "un generador d'energia que redueixen l'estrès i la depressió", assegura Martín. A més, Dogking treballa amb FEDER, la fundació espanyola de malalties estranyes i amb CromoSuma, que treballa amb nens amb Síndrome de Down.




Cristina Martín

Notem molt la pujada d'autoestima, que potser és una cosa que nosaltres més treballem. També tot el que és a nivell cognitiu, nens petits, els ajuda molt al desenvolupament cognitiu, al desenvolupament emocional...

Cristina Martín

Nosaltres en concret treballem amb l'Australian Cobberdog perquè és un gos que fa un vincle molt fort amb les persones. Són molt sociables. A més tenen una mirada que la gent ens diu que tenen una mirada d'humà. Això ens beneficia molt perquè aquí hi ha molts col·lectius de nens amb els que treballem que el tema del contacte visual és una cosa que hem de treballar especialment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.