Cauen un 71% els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat en 4 anys

Durant els primers sis mesos de l'any, s'han registrat 94 robatoris amb força a la ciutat


Temes relacionats

Això és el que has de tenir en compte per evitar robatoris al teu habitatge (29/jul/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu / Foto: Mossos d'Esquadra

Els robatoris o temptatives de robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat continuen disminuint. En quatre anys, s'ha passat de registrar 331 robatoris els primers sis mesos de l'any, a registrar-ne 94. Es tracta d'una reducció del 71%, que deixa enrere els anys de màxims en què aquests fets delictius eren una problemàtica preocupant a la ciutat. Per als Mossos d'Esquadra continua sent una de les prioritats en l'actuació al municipi i donen per consolidada aquesta tendència a la baixa gràcies a la prevenció, una major presència policial i a les detencions efectuades.

Així ho ha explicat a Cugat Mèdia el cap dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez, que atribueix el descens en els fets delictius a múltiples variables, però la principal és la intensificació dels recursos destinats a combatre els robatoris a domicilis.

"És la nostra prioritat número 1", ha afirmat Rodríguez sobre una estratègia que es va iniciar el 2017 i que ha triplicat recursos.

Només en l'últim any, la reducció ha estat de gairebé el 10%. Al primer semestre del 2020, es van comptabilitzar a Sant Cugat 104 robatoris amb força a domicilis, mentre que als primers sis mesos d'aquest 2021 han estat 94. Cap d'aquests ha estat amb violència o intimidació. En aquest mateix període, s'han efectuat 13 detencions per part dels Mossos d'Esquadra.



Per barris, tots els àmbits registren menys robatoris durant els primers sis mesos de l'any en comparació amb el primer semestre del 2020, tret del centre i Valldoreix. En canvi, la reducció sí és generalitzada en comparació amb fa quatre anys.



De cara a l'estiu, des del cos policial esperen mantenir les bones dades. De fet, en el que portem d'estiu - de l'1 al 20 de juliol- s'han registrat cinc robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat. En les mateixes dates del 2019 i del 2020, van ser 25. L'any passat, al juliol i agost, es van comptabilitzar 59 robatoris amb força a domicilis, mentre que al 2019 van ser 83. Això significa que del total de robatoris amb força a domicilis registrats el 2020, el 56% va tenir lloc durant el juliol o l'agost. Des del 2018, però, hi ha la meitat de robatoris amb força a domicilis en els mesos d'estiu.



Tot i així, des dels Mossos d'Esquadra recorden que aquests fets delictius s'intensifiquen durant els mesos d'hivern, per l'augment, sobretot, de les hores de foscor. És per això que demanen a la ciutadania, sobretot, prevenció.


Manel Rodríguez

La nostra prioritat número 1 són els robatoris a domicilis. La prevenció i els recursos s'han triplicats. Els equips de paisà es dediquen gairebé en exclusiva als domicilis i les detencions s'han triplicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.