L'Ajuntament treballa per adaptar l'ordenança de bicicletes i VMP a la nova normativa de la DGT

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha refermat el compromís del govern amb la mobilitat alternativa


  • Comparteix:

L'Ajuntament treballar per adaptar l'ordenança que regula la mobilitat de bicicletes i VMP, és a dir, patinets i altres ginys elèctrics. El text va rebre el vistiplau unànime del ple municipal de manera inicial al juliol de l'any passat, però l'entrada en vigor de la normativa de la DGT ha obligat el consistori a modificar el reglament. En resposta a una pregunta de l'Assamblea de la Bici al 'Línia Directa', l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha admès que no hi ha data prevista per a l'aprovació definitiva de l'ordenaça i ha afegit que 'estem en aquesta situació no per voluntat de l'Ajuntament, sinó per la normativa de la DGT'. En aquest sentit, Ingla ha refermat el compromís del govern amb la mobilitat sostenible i ha recalcat que 'treballem per donar opcions a la mobilitat alternativa amb carrils bici, l'Anella Verda i la Zona de Baixes Emissions'.

Tot i així, Ingla ha recordat que mentre no es faciliten aquestes alternatives al cotxe, hi ha gent que el necessita. Ho ha fet en resposta a una pregunta ciutadana formulada per Teresa Villodre, que retreu que només dos regidors fan servir la bicicleta per a la seva mobilitat.

"No es tracta de predicar amb l'exemple, sinó de donar alternatives", ha defensat Ingla, qui considera que haver declarat l'emergència climàtica a la ciutat ha contribuït a la mobilitat sostenible.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.