Els interins que faci 10 anys que ocupen la mateixa plaça l'obtindran mitjançant concurs de mèrits

Aquesta és una de les clàusules del decret aprovat aquest dimecres al Congrés, gràcies a un acord d'última hora entre el govern espanyol i ERC


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació del passat febrer dels interins davant de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la manifestació del passat febrer dels interins davant de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Els interins que faci 10 anys que ocupen la mateixa plaça l'obtindran mitjançant concurs de mèrits. Així ho ha anunciat la ministra d'Hisenda i Administració Pública, María Jesús Montero, després que s'hagi aprovat 'in extremis' el decret per reduir la temporalitat en l'ocupació pública per part del Congrés. L'objectiu és reduir en més de 300.000 el nombre d'interins de les administracions públiques, en la línia del que demana Europa.

L'aprovació ha estat possible per un sol vot de diferència, concretament, per 170 vots a favor, 169 en contra i 8 abstencions. Prèviament hi havia hagut un empat a 170 vots a favor i en contra que ha obligat a repetir la votació. La segona vegada, l'aprovació ha estat possible per un canvi de vot d'ERC, que ha negociat un 'sí' a canvi de tramitar el decret com a projecte de llei i establir que les oposicions no siguin eliminatòries.

Montero ha admès que és conscient de les reserves de les formacions que han permès l'aprovació del decret i ha promès introduir modificacions durant la tramitació al Congrés.

Hi ha votat a favor el PSOE, Podem i ERC. En contra el PP, Vox, Cs, Bildu, Junts, PDeCAT i CUP. Han estat clau (a més del sí d'ERC) les abstencions del PNB i Compromís.

Malgrat les seves reserves, ERC ha votat a favor del decret després d'abordar amb el govern espanyol la possibilitat que els processos d'oposició no siguin eliminatoris. La ministra Montero ha apuntat que s'aplicarà una excepció que recull la legislació perquè els interins que faci 10 anys que ocupen una plaça, sense que aquesta s'hagi convocat, l'obtinguin sense fer una oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.