Ilia Hermida (25 anys): 'La gent s'està prenent la pandèmia a broma: jo tinc pneumònia i fa vuit dies que tinc febre'

Aquest santcugatenc va ingressar dissabte a Mútua Terrassa i fa una crida als joves a ser conscients que la pandèmia no s'ha acabat


  • Comparteix:

Ilia Hermida a la seva habitació de la Mútua Terrassa / Foto: Cedida

Ilia Hermida a la seva habitació de la Mútua Terrassa / Foto: Cedida

Ilia Hermida té 25 anys i va ingressar dissabte a Mútua Terrassa amb una pneumònia després de vuit dies amb febre constant. Amb un fil de veu i des de l'habitació de l'hospital encara, atén la trucada de Cugat Mèdia per explicar el seu cas, que espera que serveixi d'exemple que la Covid-19 també pot afectar greument a una persona jove com ell.

Per què vas haver d'ingressar a la Mútua Terrassa?
L'11 de juliol vaig començar a trobar-me malament i vaig anar al CAP de Sant Cugat. Allà em van fer la prova d'antígens i va sortir negatiu, i després em van fer la PCR, que sí que va sortir positiva. Estic des d'aquell dia amb febre, molt mal de cap, malestar, marejos... He perdut fins i tot l'olfacte i el gust. Encara estic a l'hospital i avui [dimarts] m'he despertat amb dècimes encara. Ja fa vuit dies que tinc febre.

Quan vas ingressar a l'hospital?
Des de dissabte a la nit, quan em van detectar que tenia pneumonia.

Saps quan i on et vas infectar?
Va ser a casa, amb el meu company de pis. Ell em va infectar; no portava la mascareta per casa.

I ha estat igual de greu que tu?
No, ell ja tenia la primera dosi de la vacuna i només vaig veure que tingués una mica de tos i prou.

Et va sorprendre saber que t'havies infectat?
Sí, com que soc tan jove... Vull obrir els ulls als joves i dir-los que nosaltres també podem estar malament com les persones grans. L'únic que ara ens està afectant a nosaltres perquè som les últimes persones en vacunar-nos. Jo tenia cita per vacunar-me la setmana passada i ara per haver-me infectat no em puc vacunar. El que veig és que la gent s'ho està prenent a broma i no m'agrada, perquè jo soc jove i mira com estic.

Pel que expliques, tu no has tingut conductes de risc.
No, la meva rutina era anar a treballar i tornar a casa, i algun dia anar al gimnàs. I quan hi anava era molt prudent i sempre anava amb la mascareta.




Ilia Hermida

L'11 de juliol vaig començar a trobar-me malament i vaig anar al CAP de Sant Cugat. Allà em van fer la prova d'antígens i va sortir negatiu, i després em van fer la PCR, que sí que va sortir positiva.

Ilia Hermida

Vull obrir els ulls als joves i dir-los que nosaltres també podem estar malament com les persones grans. L'únic que ara ens està afectant a nosaltres perquè som les últimes persones en vacunar-nos. El que veig és que la gent s'ho està prenent a catxondeo i no m'agrada, perquè jo soc jove i mira com estic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.