'Autòpsia' a la Creu de Terme

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya inicia un estudi de la metodologia de reconstrucció


Temes relacionats

Destrossen el monòlit de la Creu de Terme, a l'entrada del Monestir (19/jun/21)

La història de la Creu de Terme de Sant Cugat (19/jun/21)


  • Comparteix:

La Creu de Terme, trencada aquest juny per un acte vandàlic, inicia el primer pas per a la seva reconstrucció. El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya s'encarregarà de fer un estudi previ per conèixer la metodologia que cal utilitzar, el temps de reconstrucció i el cost. L'Ajuntament, titular del monòlit, haurà d'obrir un concurs per saber quina empresa s'encarregarà de la reconstrucció, assessorat pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

La Creu de Terme és un autèntic trenca-closques. Necessita ser reconstruïda i el primer pas serà que els tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat a Valldoreix, facin una primera avaluació. Després d'aquest procés, que s'estima que pot durar uns mesos, caldrà escollir l'empresa que reconstruirà el monòlit.

La tinent d'Alcaldia de Cultura, Esther Madrona, es mostra optimista de cara a la reconstrucció, tot i que és prudent en els terminis del procés.

La directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé, i el responsable de pintura mural i escultura del centre, Pere Rovira, han explicat l'estat i el procés de restauració. Solé creu que el monòlit està menys danyat del que sembla, tot i l'estat actual de la Creu de Terme.

Un dels temes importants que caldrà assegurar és la subjecció interior de les dues peces. Caldrà esperar encara molts mesos per tornar a veure la Creu de Terme a la porta de l'església del Monestir de Sant Cugat.




Àngels Solé

La Creu del Terme està millor del que sembla. Ara està bruta, però tornarà ben aviat a ser una sola peça.

Esther Madrona

Som optimistes i l'objectiu és que la Creu de Terme torni a l'entorn del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.