Llum verda a l'aplicació del toc de queda a Sant Cugat d'1 h a 6 h de la matinada

El TSJC ha donat el vistiplau a la mesura amb què el Govern vol fer front al repunt de contagis


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Sant Cugat a la nit / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Sant Cugat a la nit / Foto: Cugat Mèdia

El toc de queda ha tornat a Sant Cugat i a 160 municipis més de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar el vistiplau a la proposta del Govern per restringir la mobilitat als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants en l'última setmana. Així, no es podrà sortir de casa entre l'1 h i les 6 h de la matinada. La mesura ha entrat en vigor la nit de divendres.

En un missatge publicat a Twitter, Aragonès ha celebrat que la justícia hagi donat llum verda al toc de queda, una mesura que ha qualificat de "difícil" però "necessària" per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari. "Entre tots, tombarem la corba de la covid-19", ha afegit el president a la piulada.

Dispositiu municipal
Per garantir el compliment de la mesura, la Policia Local de Sant Cugat i els Mossos d'Esquadra preparen un operatiu conjunt que estarà enfocat, sobretot, a evitar botellots i aglomeracions a zones obertes. Els cossos policials també treballaran perquè l'activitat de restauració i oci tanqui a les 00.30 h. A més, l'Ajuntament ha instal·lat cartelleria arreu de la ciutat per recordar les noves restriccions. L'alcaldessa, Mireia Ingla, apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la pandèmai.

Aval a la proposta
En la seva interlocutòria de 22 pàgines, la sala contenciosa-administrativa recull i analitza l'informe de la Generalitat que evidencia les altes taxes de transmissibilitat del virus actualment. Tot i admetre que els hospitals no estan col·lapsats, sí que ho està l'atenció primària. Així, l'informe considera que l'experiència ha demostrat que no existeixen mesures menys lesives per tal d'abaixar dràsticament i de forma ràpida els contagis. De fet, reconeix que la vacunació ha afavorit que no hi hagi casos greus, però això comporta que sí que hi ha molts casos lleus, sobretot en els col·lectius més joves, encara sense pauta completa i amb molta interacció social.

Per tot això, el tribunal considera que la mesura és adequada i proporcional, perquè només comporta el confinament domiciliari durant cinc hores al dia, en plena franja nocturna, en els municipis més grans i afectats i amb importants excepcions per desplaçaments obligats.

Els magistrats també alerten que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'estat d'alarma pot afectar futurs pronunciaments, i critica la Generalitat per no haver demanat abans el toc de queda nocturn. També lamenta que no hi hagi una legislació més clara i específica per atendre situacions com l'actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.