Desbloquejades les més de 400 bonificacions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Els pagaments estaven aturats des del 2018 per discrepàncies entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona


Temes relacionats

Sant Cugat lidera el boom de les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum ( 1/mar/21)


  • Comparteix:

Imatge d'una placa fotovoltaica / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una placa fotovoltaica / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha començat a tramitar les més de 400 sol·licituds acumulades de bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. Els expedients estaven aturats des del 2018 per una discrepància en la interpretació entre el consistori i la Diputació de Barcelona a l'hora d'aplicar aquesta bonificació. De moment, ja s'han tramitat el 20% dels expedients pendents, el 90% dels quals són favorables.

A més, l'Ajuntament ha incorporat recentment tres administratius per intensificar la tramitació dels expedients i efectuar el pagament tan aviat com es pugui. L'import a retornar incorporarà els interessos corresponents de demora, si s'escau.

De moment, serà la Diputació qui retornarà els diners d'aquesta bonificació del 50% de l'IBI en cinc anys, a l'espera que l'Ajuntament i l'ens supramunicipal concretin la liquidació de l'import total, segons ha concretat a Cugat Mèdia la regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l’Emergència Climàtica, Alba Gordó.

Per als expedients que no gaudeixin d'un informe favorable, ha explicat Gordó, s'estudiaran cas per cas per trobar una solució. A mesura que es vagin tramitant els expedients, l'Ajuntament enviarà una carta individualitzada per informar de la situació de cada cas.

Sant Cugat, lidera el rànquing de municipis amb més instal·lacions d'aquest tipus.


Alba Gordó

Ara el que estem fent és desbloquejar els expedients, que en un 90% són favorables. El 10% per al qual no hem trobat la manera per aplicar la bonificació, el mirarem cas per cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.