Algunes farmàcies oferiran tests d'antígens gratuïts per als infants i monitors del sector del lleure

Rivière, Santa Maria, Monestir i Santa Teresa són algunes de les farmàcies santcugatenques que hi participaran


  • Comparteix:

Els infants i monitors del sector del lleure es podran fer un test d'antígens a les farmàcies / Foto: Cugat Mèdia

Els infants i monitors del sector del lleure es podran fer un test d'antígens a les farmàcies / Foto: Cugat Mèdia

Algunes farmàcies oferiran un cribratge gratuït, amb tests d'antígens, al sector del lleure educatiu. Concretament, als infants de 10 a 15 anys i als monitors que participin en casals, colònies o altres activitats d'estiu. A Sant Cugat, les farmàcies Riera Rivière, Santa Maria, Monestir i Santa Teresa han confirmat a Cugat Mèdia que s'hi han inscrit. Els titulars de totes elles han confirmat, per això, que de moment tenen molt poca informació sobre la logística de la proposta. No se sap, per exemple, si els participants rebran una convocatòria o es podran adreçar lliurement a una de les farmàcies inscrites.

En tot cas, cal recordar que els joves de menys de 16 anys que es facin la prova hauran d'anar acompanyats d'un progenitor, tutor o responsable per poder participar en el dispositiu. En cas que el jove tingui febre, serà derivat al servei d'atenció primària.

Segons ha explicat la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència, Laia Asso, es recomana fer els testos cada tres dies en cas de les activitats sense pernoctació i tres dies abans de l'inici de les activitats amb pernoctació.

En els pròxims dies també es preveu que les farmàcies comencin a vendre els testos d'antígens sense recepta mèdica. Són dues coses complementàries que es faran en paral·lel i que coincidiran la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.