Visitar els avis, compromisos d'estiu i contactes positius, principals motius per respondre a la crida del cribratge massiu

L'Ajuntament ha ampliat les franges d'edat per a joves i espera que la participació sigui més alta que dimarts

Un jove fent-se una PCR d'automostra durant el segon dia de cribratge a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 14/jul/21 per Aitor Garcia

La crida als joves santcugatencs per detectar positius de Covid-19 s'ha quedat curta. Tot i l'ampliació dels convocats, l'últim dia de cribratge massiu tampoc ha obtingut la resposta esperada, de moment. Durant el matí d'aquest dimecres, l'afluència al pavelló municipal ha estat escassa i protagonitzada, sobretot, pels més joves, la franja entre els 14 i els 16 anys. Visitar els avis, els compromisos d'estiu o els contactes positius, són alguns dels motius per respondre a la crida. Fins a les nou del vespre, totes aquelles persones del municipi nascudes entre el 1997 i el 2006 poden dirigir-se al Pav3 de la Rambla del Celler per fer-se una PCR amb automostra nasal.

La jornada de dimarts va estar marcada per la baixa participació. Un total de 105 persones, segons personal sanitari, es van presentar a l'equipament municipal per participar en el cribratge massiu.

Una situació que va obligar, a mitja jornada, a ampliar la crida, que ara engloba una població diana d'unes 9.000 persones. "La decisió d'ampliar s'ha pres a causa de la baixa participació per detectar el màxim de positius possible", va concretar la regidora de Salut, Gemma Aristoy.

Tot i així, la resposta encara ha quedat per sota de les expectatives aquest dimecres al matí. Tot i així, entre aquells que s'hi han presentat, el motiu ha estat força recurrent: "Tinc un amic que va donar positiu fa dos dies i m'he fet la prova per saber si soc positiu o no", comenta el Javier, de 23 anys.

Com el Javier, alguns altres, especialment assistents més joves i, fins i tot, acompanyats dels seus pares.

Les visites familiars a gent gran i els compromisos d'estiu són altres dels motius que mouen els participants. "He vingut a confirmar si tinc la Covid o no per poder anar a veure els meus avis amb tota la tranquil·litat", explica un altre dels joves preguntats per Cugat Mèdia.

Funcionament
Per participar no cal cita prèvia, només presentar-s'hi. L'organització és la següent: un equip de l'Hospital Universitari General de Catalunya és qui s'encarrega de rebre els joves, introduir les dades a l'ordinador i entregar-los els kits d'automostra; el Banc de Sang i Teixits s'encarrega de les preses amb l'automostra; i la Mútua Terrassa aporta el link per introduir les dades i administratius per assegurar que tot vagi bé.

Per participar-hi, cal:

  • Ser resident al municipi
  • Nascut del 1997 al 2006 (ambdós inclosos)
  • No estar vacunat
  • No tenir un test antigen ràpid o una PCR positiva durant els últims 10 dies
  • No tenir símptomes


  • Els resultats es poden consultar passades 24 hores a l'espai La Meva Salut i s'envien per SMS a les persones participants.


    DECLARACIONS

    Participants

    Tinc un amic que va donar positiu fa dos dies i m'he fet la prova per saber si sóc positiu. / La setmana vinent vaig a casa dels meus avis i vull anar més tranquil. / Ens han dit que es podia fer i dissabte marxo de campaments, volia estar segur. / He vingut a confirmar si tinc la Covid o no per poder anar a veure els meus avis amb tota la tranquil·litat.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio