'És millor perdre una venda que un client'

L'Òptica Mira-sol suma enguany 45 anys tenint cura de la vista del veïnat de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Òptica Mira-sol, al carrer Endevallada, ha vist de ben a prop com molts santcugatencs han passat de ser infants a adults. La directora tècnica d'aquest negoci, l'òptica optometrista Mireia Soler, admet que això, quant a la fidelització de la clientela, és 'el que fa més il·lusió'. Soler fa tàndem amb Jordi Martínez, el gerent, els pares dels quals van posar-se al capdavant de l'òptica l'any 1976. Des de llavors han vist com Sant Cugat ha crescut, passant de ser un espai d'estiueig a ser la ciutat amb prop de 100.000 habitants que és ara.

També ha canviat molt el món de l'òptica. D'entrada, als anys 70, si no era l'única òptica del poble, era una de les poques. Martínez explica que "abans la gent portava ulleres per necessitat" i avui són "un complement de moda més". "Hi ha qui les porta sense graduar", assegura.

Vist aquest vessant més lligat al món de la moda que al de la salut, la tasca que fan els òptics és clau: "A vegades has de dir que no", explica Soler, i Martínez apunta que "el primer que hem de fer és que la gent hi vegi bé". En aquest sentit, la directora tècnica celebra la bona predisposició de la clientela a deixar-se assessorar. En tot cas, el gerent de l'Òptica Mira-sol ho té clar: "És millor perdre una venda que un client".

L'Òptica Mira-sol es troba al carrer Endevallada / Foto: Cugat Mèdia
L'Òptica Mira-sol es troba al carrer Endevallada / Foto: Cugat Mèdia


Mireia Soler va acabar els seus estudis en Òptica i Optometria a Terrassa i va trobar, al taulell d'anuncis, que buscaven personal per a l'Òptica Mira-sol de Sant Cugat. "I aquí m'he quedat!", apunta. "M'encanta la meva feina, és gratificant poder tocar tots els camps: venda, assessorament, gabinet, taller..." I continua Martínez: "Compres, proveïdors, comptabilitat". Soler explica que "tot això ho vaig aprendre de la seva mare", que es va jubilar a finals dels anys 90.

Mireia Soler i Jordi Martínez atenent Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia
Mireia Soler i Jordi Martínez atenent Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia


La crisi de la Covid-19, com a tothom, va sacsejar el dia a dia de l'òptica, que només va tancar durant els primers dies de confinament, per tenir marge per poder adaptar-se a les mesures sanitàries. "Gràcies a déu no ens ha passat res i estem els dos vacunats", celebra Martínez, que també lamenta que alguns clients han perdut la vida a causa del coronavirus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.