Jordi Roset reclama que Sant Cugat pagui els impostos a l'Agència Tributària Catalana
L'empresari ha participat en la segona xerrada de l'ANC del cicle 'Àgora 1 d'Octubre', juntament amb l'economista Josep Reyner
Josep Reyner i Jordi Roset durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 1/jul/21 per Sara Bella
El copropietari de Petrolis Independents i impulsor de l'entitat financera 11Onze, Jordi Roset, ha animat la ciutadania a 'insistir a l'alcaldessa i als vostres polítics perquè paguin els impostos a l'Agència Tributària Catalana (ATC)', ja que, segons ha dit, 'si no ho fan, vol dir que no volen la independència'. Roset fa set anys que ho fa així i assegura que 'és 100% legal', que mai no li han posat cap problema i que 'això ens empodera'. L'empresari català interpel·lava així a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que va excusar-se de l'incompliment a la moció per ingressar l'IVA i l'IRPF a l'ATC perquè, segons va dir, 'no hi ha mecanismes ni garanties jurídiques'.
Tot plegat s'ha explicat a la segona xerrada del cicle 'Àgora 1 d'Octubre', organitzat per l'Assemblea Nacional de Catalunya. L'acte, centrat en la sobirania fiscal i financera de Catalunya, també ha comptat amb la participació de l'economista Josep Reyner.
L'economista ha posat èmfasi en la idea que "les sobiranies no són fraccionables; la sobirania o la tens o no la tens", però ha recordat que "sí que hi poden haver petites conquestes". En aquest sentit, Reyner ha reflexionat sobre la importància de disposar d'un banc públic català, "capaç d'apostar fort pel nostre teixit productiu". En l'àmbit privat, l'economista ha animat els assistents a optar per entitats bancàries com la Caixa d'Enginyers, "amb condicions molt menys abusives" o, fins i tot, per les noves iniciatives de finançament tecnològic (fintech) que estan sorgint.
11Onze Fintech
Una d'aquestes noves iniciatives és l'entitat 11Onze Fintech, de la qual Jordi Roset és un dels socis i impulsors. Sobre aquest projecte, l'empresari català ha explicat que es tracta d'una financera tecnològica, principalment digital i comunitària, és a dir, que no està sota el control de dues o tres persones, sinó que la participació més gran la té una fundació formada per 250 membres. Roset ha assegurat que si s'ha sumat al projecte és, en primer lloc, "per sentiment de país" i, en segon lloc, "per la confiança que em desperta la gent que l'ha tirat endavant".