Ousman Umar: 'El país dels blancs és un paradís per a qui hi ha nascut, per a un immigrant pot arribar a ser un infern'

Cugat Mèdia segueix amb el cicle de converses 'Lliçons de vida' amb el testimoni d'Ousman Umar, premi Princesa de Girona


  • Comparteix:

Cugat Mèdia presenta el tercer capítol del cicle 'Lliçons de vida' amb la impactant i sorprenent història de supervivència d'Ousman Umar. En una conversa amb amb la directora del mitjà multimèdia de Sant Cugat, Mònica Lablanca, comparteix el períple que va viure per arribar al 'país dels blancs'. Aquest dijous Umar ha rebut de la mà de la princesa Elionor el Premi Fundació Princesa de Girona Social 2021 com a fundador de l'ONG NASCO Feeding Minds.



Una història que s'inicia als 13 anys, en plena infantesa, quan la curiositat per descobrir un món absolutament desconegut fan que Ousman Umar decideixi marxar del seu poble natal, Fiaso (Ghana), per buscar respostes a totes les seves preguntes i inquietuds. És aleshores quan comença un viatge que el du a travessar mitja Àfrica en un periple de cinc anys creuant el Sàhara a peu, el Mediterrani en una pastera i veure morir pel camí molts dels seus companys de viatge.

Aquest és el punt de partida d'una història de supervivència on, amb paraules del mateix Umar, "la realitat supera la ficció". Un relat ple d'emocions, tensió i de moments veritablement complicats, que han fet d'Umar una persona compromesa amb la societat, que lluita per ajudar els altres a través de la seva pròpia experiència. "La crueltat d'aquesta història pertany a milers de persones" sentencia, "necessito explicar aquesta història fins que no hi hagi històries com aquesta per explicar".

Per evitar que els joves de Ghana s'embarquin en viatges mortals com el que ell mateix va viure, el 2012 va fundar l'ONG NASCO Feeding Minds amb la finalitat de proporcionar accés a la informació i l'educació. Umar està convençut que "l'educació és l'eina per canviar qualsevol societat" i que cal capgirar la manera de funcionar de l'ajuda humanitària; "ja hi ha prou d'alimentar les panxes, hem d'alimentar les ments".

No et perdis aquesta nova conversa que, de ben segur, tampoc et deixarà indiferent.

El cicle de converses 'Lliçons de vida' s'ha estrenat aquest juny amb una lliçó de vida d'Arcadi Oliveres seguida per una conversa amb la supervivent d'abusos sexuals infantils Vicki Bernadet. El programa es configura com un espai de reflexió on els espectadors podran conèixer grans històries de superació, esforç i perseverança de veïns i veïnes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.