Aturem Ragull Centre: 'Anirem a totes per anul·lar el conveni amb Ferrer'

La plataforma ha recollit més de 1.500 signatures i ha presentat al·legacions per la "retirada immediata" del conveni amb la propietària dels terrenys


  • Comparteix:

Maria José Muñoz i Judith Defez, membres de la plataforma 'Aturem Ragull Centre' / Foto: Cugat Mèdia

Maria José Muñoz i Judith Defez, membres de la plataforma 'Aturem Ragull Centre' / Foto: Cugat Mèdia

'Volem habitatge de lloguer protegit, però no de qualsevol manera'. La plataforma 'Aturem Ragull Centre' ha presentat aquesta setmana al·legacions, de caràcter econòmic, formal i de fons, al conveni entre l'Ajuntament i la farmacèutica Ferrer, que consideren un 'nyap' que no té en compte la participació ni l'interès de la ciutadania i que implica que el consistori 'regali més de 10 milions d'euros a qui deixa de tenir activitat industrial'. L'associació ha recollit més de 1.500 signatures en contra d'aquest acord i assegura que anirà 'a totes' per anul·lar el projecte.

Una de les membres de la plataforma, Judith Defez, explica que el veïnat aposta per mantenir l'ús industrial dels terrenys, a no ser que es requalifiqui tot el polígon. Segons els signants, aquest projecte tal com està plantejat "és un nyap".

Des del col·lectiu asseguren estar d'acord amb la necessitat d'habitatge protegit a la ciutat i amb dotar d'equipaments el barri, però s'oposen al conveni, del qual asseguren que en desconeixen els termes econòmics, perjudicarà el comerç del barri i empitjorarà la contaminació, tant atmosfèrica com acústica, en una zona que ja està dins de la Zona de Baixes Emissions i té centres escolars al voltant (l'AFA del Collserola, asseguren, també ha recollit signatures contra el projecte). També estan en contra de l'alçada dels edificis d'onze plantes que es plantejaven.

Segons les estimacions de la plataforma, l'actual terreny té un valor d'uns 6 milions d'euros i passarà a tenir-ne un, amb la requalificació, de més de 16 milions. Un fet que qüestiona, segons el veïnat, l'interès públic del conveni. Afirmen, a més, que tants habitatges són "incompatibles" amb l'activitat industrial del voltant, en referència sobretot a una química que hi ha a tocar. La plataforma ha requerit l'informe econòmic, que diuen que no se'ls ha facilitat, i critica també el "pèssim" informe tècnic, amb "mala tramitació i improvisació". A més, també alerten del "total menyspreu a l'obligació de participació pública".


Judith Defez

Al mig d'un polígon, a no ser que el reconverteixin tot, és absurd. Hi ha una química a tocar. Un polígon industrial no és per a altres usos. La nostra opció és que continuï sent polígon industrial, una altra cosa és que el requalifiquessin tot i marxés tot a una altra banda, però aquest pedaç aquí al mig és un nyap.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.