Nova mobilització del personal interí de l'Ajuntament de Sant Cugat per reclamar la fixesa

Un centenar de persones s'ha concentrat davant del consistori donant suport a la vaga contra "l'abús de la temporalitat a l'administració pública"


Temes relacionats

Continua la lluita dels interins de l'Ajuntament de Sant Cugat per aconseguir la fixesa contractual ( 9/mai/21)

Els interins de l'Ajuntament es manifesten durant el ple (15/feb/21)


  • Comparteix:

Continua la lluita del personal interí i temporal de l'Ajuntament de Sant Cugat per reclamar la fixesa dels seus llocs de treball. Un centenar de persones s'ha concentrat aquest divendres davant del consistori per donar suport a la vaga d'àmbit estatal contra 'l'abús' de la temporalitat a les administracions públiques.

El representant de la secció sindical de Sant Cugat de la Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l'Administració de Catalunya de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC CATAC), Gabriel Mas, ha argumentat que no estan parlant de "places", sinó de persones afectades, unes 450 a l'Ajuntament de Sant Cugat, el que representa un 60% de la plantilla, i algunes de les quals es troben en aquesta situació des de fa més de 20 anys.

Els manifestants alerten, a més, que el 45% del personal interí té més de 50 anys i que la temporalitat afecta més a les dones: el 70% de les treballadores municipals són temporals. També critiquen l'immobilisme dels sindicats majoritaris, Comissions Obreres i UGT, per trobar una solució que no passi per les oposicions i criden a seguir mobilitzant-se per aconseguir ser a les taules de negociació, de cara a les eleccions intersindicals que tindran lloc al setembre.


Gabriel Mas

No estem parlant de places, com pretenen el govern espanyol i alguns sindicats, com CCOO i UGT, sinó de persones afectades. Reivindiquem la fixesa d'aquestes persones. Portem anys d'experiència laboral a l'administració pública, hem superat proves i, a més, hi ha sentències de la UE que diuen que la solució i la sanció a la temporalitat no són les oposicions, perquè llavors les víctimes rebem el càstig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.