Multats per assajar amb els instruments a casa

Una família santcugatenca ha de pagar 600 euros per demostrar que no superen els decibels màxims


  • Comparteix:

El flautista Joan Pons i la seva família es van instal·lar a la zona de Torreblanca de Sant Cugat l'any 2008. Igual que el seu pare, les tres filles de la família també toquen un instrument: una el violoncel i les altres dues, el violí. Tot anava bé fins que un dia van rebre un avís de multa de 200 euros de l'Ajuntament per excedir els decibels permesos. Així van saber que els seus veïns els havien denunciat.

Joan Pons lamenta la falta de diàleg i considera que és un problema "que s'hagués pogut solucionar perfectament amb el diàleg". Però, segons li van explicar des de l'Ajuntament, els veïns que l'han denunciat es van negar a fer un procés de mediació, i tampoc no van picar mai a la porta per queixar-se del soroll.

"La solució és molt senzilla", assegura Pons, "només hem de tocar en una habitació diferent", però per demostrar que no tornen a sobrepassar el límit de decibels han de fer un estudi acústic, que els hi suposarà un cost de 600 euros. El límit de decibels permesos a la zona on viu la família Pons és 30.

El director de l'Escola de Música Victòria dels Àngels, Roger Roca, ha explicat a Cugat Mèdia que aquest no és un problema habitual entre els alumnes de Sant Cugat, però reconeix que "quan es dona un cas, acostuma a ser problemàtic". Des de l'Ajuntament van explicar el mateix a la família Pons, tot i que van apuntar que "des del confinament s'estan donant més denúncies de veïns en general".




Joan Pons

Vam rebre una carta de l'Ajuntament, on se'ns comunicava una multa, per haver excedit de decibels. Concretament eren 38. El màxim són 35. Una conversa com la que podem tenir nosaltres, ja pot arribar a això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.