La Festa Major de Sant Cugat no tindrà fira d'atraccions, però sí novetats i activitats inèdites

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat al 'Línia directa' de Cugat Mèdia que tenen un "pla B" per si es poden aixecar restriccions a finals de juny


  • Comparteix:

Tot i que no es presenta oficialment fins aquest dilluns, cada vegada se saben més detalls de la Festa Major de Sant Cugat d'aquest any, que torna després que l'any passat s'hagués d'anul·lar per la pandèmia. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha avançat al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia que enguany no hi haurà fira d'atraccions, però que, a banda dels concerts i dels dos castells de focs ja anunciats, hi haurà 'moltes novetats' i 'activitats inèdites'. Ingla, a més, ha explicat que, malgrat que totes les activitats s'ajusten a les restriccions actuals per la pandèmia, treballen amb possibles 'plans B' per obrir més alguns actes, si a partir del 25 hi ha algun relaxament més en la desescalada, com que no calgui perimetrar espais o que s'augmentin els aforaments.



L'alcaldessa ha reconegut que no han "arribat a temps" per a la contractació d'una fira d'atraccions, encara que a partir del 25 de juny sí que es puguin instal·lar. Ingla ha explicat que han "intentat allargar-ho al màxim" per encabir el màxim nombre d'activitats en una celebració "molt desitjada" i de "retrobament".

Més enllà d'això, l'alcaldessa ha contestat altres qüestions que ha enviat la ciutadania a Cugat Mèdia, que fan referència, per exemple, al projecte Ragull Centre i a les obres de la rotonda de l'hipòdrom. Respecte Ragull Centre, Ingla ha defensat de nou la necessitat i el benefici de projectes com aquest per dotar la ciutat de més habitatge protegit i que els veïns no hagin de marxar. L'alcaldessa ha explicat que el creixement de la ciutat ja està aprovat i previst en el planejament i que, malgrat l'alçada dels edificis, la zona comercial i els equipaments del "primer dibuix" del projecte, tot això "es pot i s'ha de replantejar". Per a Ingla, l'objectiu de construir més habitatge assequible fa que "l'únic beneficiari d'aquest projecte" sigui Sant Cugat. L'alcaldessa ha afirmat, a més, que el model de ciutat de Sant Cugat, amb més habitatges unifamiliars que ocupen grans espais, ha fet que sigui "la més cara del país" i tingui "una petjada ecològica brutal". "El que és urgent", ha assegurat, és disposar de més habitatge públic, tot i que també ha dit que "aconseguirem generar consens".

Pel que fa a les obres de la rotonda de l'Hipòdrom, Ingla ha recordat que l'empresa que se n'encarregava va fer fallida i "ens va deixar tirats". Els tràmits administratius que s'han de fer per tornar a licitar els treballs han alentit l'actuació que, segons l'alcaldessa, s'està "a punt" de reprendre.


Mireia Ingla

Està sent complicat perquè cada setmana ens canvien les restriccions. A dia d'avui encara hem de tenir espais perimetrats, però és possible que el dia 25, quan tenim el primer concert, el d'Oques, ja no calgui. Tenim el pla A i el pla B, a més l'Arborètum és un molt bon espai, molt gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.