Cugat Mèdia rep una menció de qualitat als premis RAC pel matinal 'Obert x Vacances', coproduït amb cinc emissores més de La Xarxa

El guardó ha estat recollit per la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, aquest dijous


  • Comparteix:

Mònica Lablanca en el moment que ha agraït la distinció / Foto: Captura de Youtube

Mònica Lablanca en el moment que ha agraït la distinció / Foto: Captura de Youtube

Cugat Mèdia i cinc emissores més de La Xarxa han rebut una menció de qualitat en la categoria de Millor Programa de Ràdio per 'Obert x Vacances' dels premis Ràdio Associació de Catalunya (RAC). 'El Búnquer', de Catalunya Ràdio, ha estat el programa premiat en aquesta categoria, i l'espai 'La ruta d'Orfeu', d'IB3 Ràdio, ha rebut també una menció. La directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, ha estat l'encarregada de recollir la distinció, en una gala presentada pel periodista Jordi Basté i que ha tingut lloc, aquest dijous, a l'Auditori ONCE. En aquesta edició dels premis, la 21a edició, s'ha batut el rècord de participació, amb 117 candidatures presentades.



<1>'Obert x Vacances' va ser un programa matinal d'estiu de La Xarxa, emès l'any 2020, coordinat per Cugat Mèdia i presentat des de Ràdio Ciutat de Badalona, juntament amb EMUN FM Ràdio, Mataró Ràdio, Ràdio Ciutat de Tarragona i Ràdio l'Escala. L'objectiu del projecte era explicar el primer estiu de la pandèmia des de diferents punts del territori, per mostrar, d'una manera àgil, la riquesa i les històries del país. A més, el programa tenia la voluntat de fomentar el comerç de proximitat, el turisme quilòmetre 0 i tota mena d'activitats municipals.

En el moment de recollir el premi, la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, ha agraït la feina de tots els equips i les emissores que han format part del projecte, així com "l'ajut inestimable" de La Xarxa. Lablanca també ha volgut reivindicar "que la mirada de proximitat també és necessària al panorama comunicatiu català" i ha posat èmfasi en la importància "de rebre un reconeixement del sector", ja que, segons ha dit, "això ens encoratja a seguir fent un periodisme de proximitat i de qualitat".

Altres premiats
El Premi al Millor Professional ha estat per a Marc Giró, de RAC1. En l'apartat a l'Excel·lència, el reconeixement ha estat pel treball d'investigació dels periodistes Sique Rodríguez, Adrià Soldevila i Sergi Escudero conegut com a #Barçagate del programa 'Què t'hi jugues!' de Cadena SER-Catalunya emès el 17 de febrer de 2020.

En la categoria d'Innovació, s'ha atorgat el premi a '#ElMur, Els llocs de la memòria', de la Universitat de València, À Punt Media i Plaza Ràdio. També han obtingut mencions de qualitat 'Equip de Guàrdia. Especial Covid' d'IB3 i 'Catalunya any 0. Escoltar el virus', un podcast de la revista digital 'La Mira'.

En l'apartat del Premi Ràdio Associació a la Inclusió, el guardó ha estat per a 'Tothom', de Tarragona Ràdio. També s'han atorgat dues mencions de qualitat a 'Lideratges. La veu de la dona als negocis', d'Onda Cero Catalunya, i 'La ràdio escolta els avis', de La Xarxa.

El Premi al Millor Programa de Ràdio Local ha estat 'Palau Notícies', de Ràdio Palau, de Palau-Solità i Plegamans. En aquesta categoria s'han concedit dues mencions de qualitat a 'Especial 1 any de confinament' de Ràdio Igualada i 'Informatiu Especial Covid', de Vilassar Ràdio.

En l'àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el guardó '1924' a 'Crims' de TV3-Televisió de Catalunya.

Mencions d'honor
  • Josep M. Pallardó Carretero per la seva trajectòria divulgativa en l'àmbit musical amb un estil propi i contundent que en el seu moment va obrir finestres a la música internacional especialment des de Radio Juventud i a RNE, i fins a l'actualitat.
  • Conxita Casanovas Gou per la seva dilatada trajectòria com a periodista de cinema a Ràdio 4, en especial en el programa 'Va de Cine', que li permet traslladar l'emoció de les pantalles i dels festivals a l'oient amb un més que contrastat rigor informatiu.
  • Jaume Serra Saguer director SER-Catalunya com a exemple del sobreesforç directiu que també s'ha hagut de fer durant la pandèmia en situació d'afectació directa.
  • Versió RAC1, per l'especial 'Versió Clínic' amb la campanya en favor de la recerca de la COVID-19 que va recollir més de 100.000 euros.





  • Mònica Lablanca

    La mirada de proximitat és necessària en el panorama comunicatiu català. Això és el que volem reivindicar i el que podem posar de manifest. No només parlem de la mirada local d'aquell esdeveniment del nostre voltant més immediat, sinó també la mirada local dels fets nacionals i internacionals.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.