Un Corpus Christi sense processó omple l'església del Monestir

La litúrgia per agrair el do de l'Eucaristia ha comptat amb l'ou com balla, la missa i els Geganters


  • Comparteix:

La parròquia de Sant Pere d'Octavià ha celebrat, per segon any consecutiu, un Corpus Christi adaptat a la pandèmia. La tradicional festa d'agraïment a Déu del do de l'Eucaristia s'ha celebrat sense catifes de flors ni processó al voltant del Monestir de Sant Cugat. Això sí, centenars de persones s'han apropat aquest diumenge a l'església per veure l'ou com balla, una de les principals atraccions de la celebració. Un any més, els Geganters de Sant Cugat han sigut els protagonistes de la cita, que han ofert una actuació a l'interior de l'església, en acabar les misses de les 12 h i les 19 h.

Els Geganters de Sant Cugat van participar en la celebració per primera vegada el 2017. Enguany, seguint les precaucions, l'actuació del Joan i la Marieta s'ha traslladat a l'interior de l'església. El mossèn Emili Marlès ha assegurat que li fa "molta il·lusió" comptar amb aquesta entitat de la ciutat per celebrar el Corpus Christi. Marlès també ha explicat que els geganters estan "molt relacionats amb el Corpus", ja que "la primera cita que hi ha dels gegants", ha remarcat, és al Corpus de Barcelona de 1448.

La celebració del Corpus Christi ha mantingut el seu vessant solidari i tota la recaptació de la col·lecta de la missa es destinarà íntegrament a Càritas. La ciutat ha viscut, així, un Corpus Christi que s'ha hagut de tornar a adaptar a les restriccions anti-Covid, tot i que la considerable millora dels indicadors les darreres setmanes ha permès gaudir d'aquesta tradició amb mesures més flexibilitzades.

De cara a l'any que ve, el mossèn espera poder recuperar la tradició i poder tornar a fer "una catifa de flors al voltant del Monestir". Un altre dels propòsits de Marlès és "implicar associacions i escoles" de Sant Cugat.




Mossèn Emili Marlés

M'ha fet molta il·lusió que vinguessin el Joan i la Marieta, els feligresos de més alçada, i al final han fet un ball que ha agradat moltíssim. El meu propòsit per l'any que ve seria fer una catifa de flors al voltant del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.