Continua la lluita per la reobertura total del Centre Social i Sanitari de La Floresta

Una setantena de veïns han encerclat el centre en una nova acció de protesta per reclamar una atenció primària de qualitat


  • Comparteix:

El veïns de La Floresta s'han aplegat per tal d'encerclar el Consultori Social i Sanitari / Foto: Cugat Mèdia

El veïns de La Floresta s'han aplegat per tal d'encerclar el Consultori Social i Sanitari / Foto: Cugat Mèdia

Veïns de La Floresta continuen reclamant la reobertura total del Centre Social i Sanitari del barri. Aquest dissabte, una setantena de persones han encerclat el consultori en una nova acció de protesta per reclamar que es recuperi el servei sanitari públic i de proximitat. La mobilització ha buscat donar continuïtat als actes de protesta anteriors davant la decisió de Salut i Mútua de Terrassa d'obrir el centre mèdic només de manera parcial. Els manifestants s'han reunit en assamblea per decidir accions futures.

Actualment el consultori sanitari obre en horari reduït (dimarts al matí i dijous a la tarda), amb la presència d'una infermera i un administratiu, però sense metge. Durant la celebració de l'assemblea s'ha donat a conèixer la intenció de seguir planificant actes de protesta continuats per tal de "seguir defensant el dret a la sanitat pública de qualitat i exigir l'obertura total dels ambulatoris".

La reunió entre els veïns, liderada per l'expresident del Consell de Barri de La Floresta, Ramón Piqué, ha servit per remarcar la importància de seguir lluitant pels drets dels florestans i per començar a organitzar accions de reivindicació que serveixin per "seguir guanyant visibilitat". En aquest sentit, alguns dels assistents ha proposat tornar a reunir-se amb Salut, Mútua de Terrassa i l'Ajuntament de Sant Cugat, amb fi de compartir inquietuds i arribar a un acord.

Paco Bailón, portaveu de l'Associació de Veïns El Faig i un dels cinc assistents que va ocupar el consultori a l'octubre, ha destacat la "necessitat d'organitzar accions continuades per seguir recordant que La Floresta no té una atenció primària de qualitat". En aquesta línia, Bailón ha remarcat que "els veïns florestans no troben la manera d'aconseguir solucions".

Per tot plegat, els veïns se seguiran mobilitzant fins a aconseguir que el servei torni a funcionar com abans del tancament al març i disposin de metges. De fet, el pròxim dilluns 7 de juny a les 11 h, tenen previst una concentració que tindrà lloc a l'estació de Renfe de Coll Favà i que tindrà el propòsit de "visibilitzar les dificultats i mancances del col·lectiu florestà".



Paco Bailón

Cal seguir insistint i anar fent actes amb l'objectiu de recordar que necessitem els CAP's oberts. Cal recordar que hem perdut l'atenció sanitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.