Per a la plataforma, ni el mateix conveni, ni l'informe jurídic, el tècnic i l'estudi previ concreten el benefici econòmic per al municipi de l'operació. De fet, la mateixa plataforma ha demanat aquest informe econòmic, que desconeixen si existeix.
És per això que, amb els càlculs fets pel col·lectiu, conclouen que no queda acreditat que "el benefici econòmic sigui major per a la ciutadania, que el que obtindrà l'empresa amb la requalificació", principal argument per poder tirar endavant el canvi de sòl industrial a una reordenació amb habitatge -que inclou 72 pisos protegits-, comerç i equipaments, a més d'espais verds.
"Un sòl industrial té un valor i si el transformes a comercial, a habitatges, que dels 118, 72 seran públics però la resta lliures; i a equipaments, evidentment el preu no serà el mateix", ha argumentat la membre d'Aturem Ragull Centre Judith Defez.
Tot i així, diu Defez, "no és un no frontal al projecte, sinó al conveni", fet pel qual la plataforma busca que l'Ajuntament el retiri i el revisi.
De fet, Aturem Ragull Centre té previst presentar al·legacions al document. Les seves propostes incidiran en la manca d'interès públic, l'impacte acústic d'una zona amb 3.500 metres quadrats d'ús comercial, l'absència d'estudi de mobilitat i la proximitat amb una zona industrial amb una empresa química i amb centres educatius.
DECLARACIONS
Judith Defez
Un sòl industrial té un valor i si el transformes a comercial, a habitatges; amb 72 públic, però la resta seran lliures; i equipaments, evidentment el preu no serà el mateix.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Judith Defez
El no frontal és al conveni. No es justifica per enlloc. Ens diuen que és per fer habitatges públics, que ens sembla fantàstic, com si en volen fer 1.000.