Els Mossos d'Esquadra alerten d'una estafa a través de Whatsapp

Ja s'han denunciat cinc casos a Sant Cugat, entre els mesos de gener i febrer


  • Comparteix:

Imatge de la conversa entre l'estafador i la víctima / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la conversa entre l'estafador i la víctima / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa, aquesta vegada, a través de Whatsapp. Entre els mesos de gener i febrer, a Sant Cugat hi va haver cinc denúncies relatives a aquest procediment. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia i han confirmat fonts policials, l'estafador contacta les víctimes per Whatsapp amb el nom d'un dels contactes de l'agenda (perquè el seu compte ha estat prèviament piratejat). A la vegada, es fa arribar un SMS amb un codi que, segons l'estafador, envia ell mateix 'per error'. Si s'obre l'SMS, es bloqueja l'aplicació de Whatsapp i l'estafador pot accedir a les aplicacions de la víctima, com la banca mòbil o a la galeria de fotos. A més, tots els contactes reben els mateixos missatges i poden esdevenir, també, víctimes de l'estafa.

Els Mossos recomanen que, a la mínima sospita de possible estafa, s'esborri el missatge i es faci una trucada de confirmació a la persona que suposadament us l'ha enviat. Si la persona confirma que no és ella qui us ha enviat el missatge, podrà assabentar-se que li han piratejat el mòbil i aturar la cadena.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.