Desnonament ajornat fins al juliol en una parcel·la ocupada de la Floresta on hi viuen vuit persones

El Sindicat de Llogateres ha convocat una quarantena de persones per evitar que facin fora el Bienvenido, que hi viu des de fa tres anys


  • Comparteix:

Bienvenido Martínez, veí de la Floresta de tota la vida i que fa tres anys que viu en un terreny ocupat, al carrer Bonavista, tindrà dos mesos més, fins al juliol, per trobar un habitatge amb l'ajuda dels Serveis Socials. Una quarantena de persones convocades pel Sindicat de Llogateres s'ha concentrat aquest dimecres per evitar el llançament previst, després de la denúncia de la propietat, una empresa constructora, per desallotjar aquesta parcel·la, on viuen unes vuit persones, algunes acampades i d'altres, com Bienvenido, de 67 anys, en habitacles autoconstruïts.

Després que la comitiva judicial s'hi presentés i veiés la situació, ha decidit ajornar dos mesos més el llançament, el segon amb ordre judicial, segons els residents, en l'última dècada. Tant Serveis Socials com el Sindicat de Llogateres només tenen constància de Bienvenido com a habitant de la parcel·la que, segons els veïns, fa més de 20 anys que està abandonada.

Segons la Cristina, però, una de les residents al terreny, hi viuen vuit persones, algunes de les quals en tendes de campanya. De fet, la resident ha explicat que fa més de 10 anys que hi viu, que hi ha famílies que han criat infants i que és un lloc que, a més de "proporcionar casa a moltes persones", fa una funció de "centre social" i s'hi fan tallers per a infants i d'autodefensa feminista "per al poble".

Bienvenido Martínez ha explicat que porta tota la vida vivint a la Floresta i que en fa tres que, "per circumstàncies de la vida", es va quedar sense habitatge i va arribar a aquest terreny. Des de llavors, els Serveis Socials treballen per trobar-li una solució habitacional, tot i que ell assegura que no vol anar a Barcelona.

Des del Sindicat de Llogateres, que han convocat la concentració per aturar el desnonament, celebren l'ajornament i demanen una solució per a Bienvenido, perquè no es quedi sense un lloc on viure.


Bienvenido i Cristina

Sóc d'aquí de tota la vida, he tingut casa meva i he viscut com molta gent no sap que es viu. Però les circumstàncies donen moltes voltes, tantes que de vegades caus de cul. / Demanem que no ens facin fora d'aquí, és un centre social, fem defensa per a dones, tallers per a nens. Està en funcionament i és per al poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.